In laatste 100 seconden komt Dynamico terug van 3 achter

SINT PANCRAS – Hoe vervelend het aanvoelt om in de slotfase een mooie voorsprong in te ruilen voor een gelijke eindstand, dat wist Dynamico dit eredivisieseizoen al. Maar hoe lekker het is om een flinke achterstand in te ruilen voor een gelijkspel. Tot zaterdagavond, toen het bij Vrone/Berdos 33-33 (rust 19-15) werd.

Met nog honderd seconden te gaan was het perspectief niet bepaald rooskleurig. De thuisploeg, die bij een zege Dynamico zag passeren, had net de 33-30 gemaakt en de ploeg van trainer Damir Josipovic stond nog een dikke minuut in ondertal. Maar Wout van Iperen (foto) deed vrijwel direct erna wat hij al tien keer eerder had gedaan die wedstrijd: droog raak knallen vanuit de tweede lijn. Dat was de 33-31.

Toen onderschepte Merijn van Loon een aanval en ging op de keeper af. Hij miste helaas, maar Wout was meegelopen, pakte de rebound en gooide zijn vijftiende (!) en laatste treffer van die avond tegen de touwen. Dat was de 33-32.

Vrone/Berdos kreeg nog een keer de kans om de wedstrijd te beslissen en kwam dit keer ook tot een afronding, maar keeper Paul van Iperen noteerde een belangrijke redding. Zijn vijftiende van de wedstrijd, waaronder een penalty.

Zo’n beetje op dat moment mocht een zesde veldspeler weer tussen de lijnen komen, omdat de derde tijdstraf (en dus rood) voor Twan van Iperen erop zat. Balbezit, weer compleet, een ideaal moment voor een time-out, zo dacht Damir. De laatste aanval werd tot in de puntjes besproken. En dat loonde. Een mooie aanvalsvariant, waarbij aanvoerder Erik Loeffen zijn neef Jordi van Erp vrij voor goal zette, was het gevolg. Een mooi lobje betekende de 33-33. Het was Jordi’s zevende goal uit evenzoveel pogingen. Wout en Jordi samen namen dus twee derde van de doelpuntenproductie voor hun rekening.

De tijd was te kort voor de thuisploeg om tot een serieuze aanval te komen. Zo eindigde het duel gelijk en hield Dynamico de tegenstander onder zich op de ranglijst. In het begin van de eerste helft had de Oss/Heesche equipe uitzicht op een beter resultaat, maar richting het rustsignaal ging Vrone/Berdos erop en erover: 19-15.

In de tweede helft klampte Dynamico op het tandvlees aan, was de achterstand vaak één treffer. Tot 31-30 dus. Maar de twee tegentreffers op rij bleken dus niet fataal.

Vrone/Berdos – Dynamico 33-33 (19-15). Scores Dynamico: Wout van Iperen 15, Jordi van Erp 7, Erik Loeffen 4, Merijn van Loon 3, Thomas van Kessel 2, Pim van Munster 1, Firouz Hosseini 1.

Deel dit artikel:

Deel met Facebook
Deel met WhatsApp
Deel met Twitter
Deel met Linkdin