Dames lijden thuisnederlaag door gemiste breaks en slotfase zonder goals

OSS – De handbalsters van Dynamico sluiten in mineur 2022 af. Thuis tegen MHV’81 2 werd verloren met 20-24 na een ruststand van 11-8. Ook in de slotfase zag het er nog lang goed uit voor de Heesch/Osse equipe.

Zijn meiden zagen in het begin van de tweede helft al de opponent uit Mill dichterbij komen en soms langszij, maar Dynamico hield het initiatief en leek bij 17-17 met twee achtereenvolgende goals een voorschot te nemen op de zege. Maar MHV dacht daar duidelijk anders over. En de 20-19 van Luca Banken bleek ook niet de fatale, mentale tik voor de mede-subtopper. Sterker nog, er vielen nog vijf doelpunten erna en die waren allemaal voor de reserves van de eerstedivisionist.

Trainer Peter van der Vloet vond het te kort voor de bocht om de nederlaag aan de slotfase te wijten, ook al zag hij dat het toen ‘op was’. “Maar ik denk dat we het in de eerste helft hebben laten liggen toen er minimaal zes breaks niet werden omgezet in een doelpunt.” Hij zag zijn team zakken naar plek vier op de ranglijst, maar wilde niet alleen treuren. “Ik zag weer een team staan. Het was beter dan de vorige twee wedstrijden.” Aemy Sevinga was goed op schot, ze kwam in de dubbele cijfers qua doelpunten.

Dynamico – MHV’81 20-24 (11-8). Scores Dynamico: Aemy Sevinga 10, Sabine Bouwman 4, Sanne Turlings 2, Eva Langens 1, Anne van Munster 1, Babet Verstegen 1, Luca Banken 1.

Deel dit artikel:

Deel met Facebook
Deel met WhatsApp
Deel met Twitter
Deel met Linkdin