Heren laten Aalsmeer 2 ontsnappen

OSS – De handbalheren van Dynamico hebben niet weten te stunten tegen subtopper Aalsmeer 2. Toch had het gekund, ware het niet dat de keeper van de gasten in de tweede helft een hoofdrol voor zich opeiste in de Rusheuvel. Zodoende werd er met 21-25 verloren na een ruststand van 12-12.

Aalsmeer staat vijfde op de ranglijst, op enige afstand van de vier ploegen die om de titel strijden. Een subtopper dus, en derhalve ook een lastige wedstrijd om punten te pakken. De eerste helft ging desondanks heel gelijk op. Frank Loeffen was goed in vorm met vijf treffers, vier vanaf de opbouw en een penalty. Rust 12-12.

De eerste treffer in de tweede helft was ook van ‘Kuifje’, ook weer vanaf zeven meter. Toen ook de drie goals erna van Dynamico waren – één keer Frennie Bens, tweemaal Jesper van Kessel – leek het duel de kant op te gaan van de Oss/Heesche formatie. Helaas krikte de keeper van de tegenstander zijn niveau verder op. Binnen relatief korte tijd was het weer 17-17.

Toen de eerste voorsprong sinds enige tijd daar was voor Aalsmeer 2, ging bovendien de ervaring van de gasten een rol spelen. Slimme aanvallen en kleine overtredingen in de verdediging zorgden ervoor dat Dynamico alleen maar aan kon haken in plaats van gelijk maken en eventueel een ommekeer bewerkstelligen. Bij 21-23 en weinig tijd op de klok koos trainer Damir Josipovic in een alles-of-niets-poging voor mandekking over het hele veld. Dat pakte anders uit gehoopt; twee tegengoals zorgden voor een eindstand van 21-25.

Doordat Volendam 2 won bij Feyenoord, zakt Dynamico naar de veertiende plaats. Op 14 januari gaat de eredivisie verder. Dat is dan de laatste speelronde van de heenronde. Een interessant treffen, omdat de onderste vier dan tegen elkaar uit komen. De ploeg uit het vissersdorp (8 punten) neemt het op tegen Havas (5 punten), terwijl PSV Handbal (7 punten) ons ploegje (8 punten) ontvangt. Twee cruciale duels dus in de strijd om lijfsbehoud.

Dynamico – Aalsmeer 2 21-25 (12-12). Scores Dynamico: Frank Loeffen 6, Frennie Bens 4, Jesper van Kessel 3, Erik Loeffen 3, Martin van Iperen 1, Pim van Munster 1, Firouz Hosseini 1, Twan van Iperen 1, Chiel van Iperen 1.

Deel dit artikel:

Deel met Facebook
Deel met WhatsApp
Deel met Twitter
Deel met Linkdin