De cirkel is rond: Peter van der Vloet per ’22/’23 nieuwe trainer dames

OSS – Dynamico is trots om de nieuwe trainer voor de dames vanaf volgend seizoen voor te stellen: Peter van der Vloet. De Osse Geffenaar heeft roots bij beide oude verenigingen en is nog net zo fanatiek als hij vroeger was als speler en als trainer van DOS’80 en Olympia’89.

“Dit is heel speciaal”, zegt Peter (59) zelf over de cirkel die nu rond is. “Ik hoop nu een goede basis neer te zetten voor het bolwerk dat Dynamico aan het worden is. En ook mooi dat ik niet meer zo ver hoef te rijden”, lacht hij.

Man van gezelligheid en presteren

Dat was wel eens ooit anders, want Peter trainde in het verleden naast de DOS-dames, -heren en B-junioren ook Elshout, Tachos/Witte Ster, Habo’95 (dames), The Flyers en HVW (mannen). “Ik loop inderdaad al een tijdje mee”, komt de facilitair manager van Vos Logistics in Oss met een understatement. “Wat voor trainer ik ben? Ik ben meer een bouwer als een houwer, ik vind het vooral leuk om iets neer te zetten met speelsters die ik nog niet ken. Bij de dames van Dynamico kan dat zeker. Een leergierige groep, waarbij er ook nog veel jeugd aan komt. Ik ben een man van gezelligheid en presteren, van afspraken nakomen en van veel oefenstof. Een valkuil is dat ik soms wat meer moet doseren, maar dat weet ik van mezelf, dus ik zal wat meer gaan herhalen.”

En wat voor handbal kunnen de toeschouwers verwachten? “Ik ben geen man van heel veel systemen draaien. Tuurlijk moet je die ook hebben, maar we moeten geen systemen lopen om het lopen. En ik ben ook geen vinker. Dat als iets lukt, we doorgaan naar het volgende. Als iets lukt, blijven we het doen, net zolang de tegenstander geen oplossing heeft. Ik wissel ook niet om het wisselen. Als je goed staat te spelen, blijf je staan.”

fbe45f33 b012 4894 93b7 1a99fc249f47
Peter van der Vloet in zijn spelerstijd in de jaren negentig bij DOS’80.

De juiste persoon op deze plek

Bestuurslid Paul Verhoeven is blij dat Dynamico Peter kon strikken: “Zoals ik Peter ken en zijn trainingen ken, is hij voor ons op dit moment de juiste persoon op deze plek. Hij past met zijn insteek ook bij onze ambitie als club om met de dames een vaste waarde te zijn in de eerste klasse. Ook al is Dynamico nog jong en stapt Peter nu pas in, toch kun je hem als een man van de club beschouwen.”

Deel dit artikel:

Deel met Facebook
Deel met WhatsApp
Deel met Twitter
Deel met Linkdin