Drie individuele mijlpalen bij heren, die belangrijke zege noteren

OSS – De heren van Dynamico hebben een mooie zege geboekt op Volendam 2: 24-15 (12-4). Omdat hekkensluiter V&L verloor, heeft de ploeg van trainer Vladan Mijalkovic een beetje lucht in de degradatiestrijd. De afstand tot de onderste plek is nu drie punten.

Daardoor konden de heren ook met een heel lekker gevoel naar het verjaardagsfeest van Gerold Roelofs, die Abraham zag. Een mooie mijlpaal voor onze verzorger. En ook onze aanvoerder Erik Loeffen leeft op een roze wolk; zijn huwelijksaanzoek in Parijs werd met een ja beantwoord door dames 2-speelster Maud van Deutekom. Tot slot ook voor B-junior Thomas Jansen een bijzondere dag, want hij mocht in de slotfase zijn debuut maken.

Goed afwisselende doelpuntenmakers

Toen was de wedstrijd allang en breed gespeeld. Volendam 2 moest vanwege wat zieken bij het eerste enkele sterspelers afstaan en dat was te merken. De talentvolle ploeg liet met enige regelmaat mooie staaltjes handbal zien, maar overall was het net wat te licht en slordig voor die ploeg. In de beginfase leek het nog wel een spannende pot te gaan worden, want de gasten pakten de eerste drie voorsprongen (van een punt), die even zo vaak beantwoord werden door Dynamico.

Maar na de 2-3 was er een doelpuntendroogte van ongeveer een kwartier van Volendam, en na die vierde treffer bleef het wederom droog, tot aan de rust. Dynamico profiteerde volop. Harm van Iperen zorgde met een afvallende bal voor de eerste voorsprong. En daarna bleven de doelpuntenmakers elkaar goed afwisselen.

Van alle kanten komen

Met een ruststand van 12-4 lagen de kaarten goed om een belangrijke overwinning te noteren. Die kwam in de tweede helft niet meer in gevaar. De goals bleven van alle kanten komen, waardoor uiteindelijk liefst twaalf spelers op het scoreformulier kwamen. Keepers Rik Horbach en Paul van Iperen lieten diverse saves aantekenen, dus eigenlijk kon iedereen tevreden terugkijken op deze avond.

Dynamico – Volendam 2 24-15 (12-4). Scores Dynamico: Frennie Bens 4, Chiel van Iperen 4, Thomas van Kessel 3, Geert van de Goor 2, Frank Loeffen 2, Harm van Iperen 2, Bart Hanenberg 2, Kevin van Erp 1, Jari van Vliet 1, Firouz Hosseini 1, Erik Loeffen 1, Jesper van Kessel 1.

Hoofdfoto bovenaan: Bart Hanenberg op weg naar een van zijn twee doelpunten. Foto:Rachelle Fotografie.


Deel dit artikel:

Deel met Facebook
Deel met WhatsApp
Deel met Twitter
Deel met Linkdin