Thriller dames eindigt in knap gelijkspel

OSS – De dames van Dynamico hebben een puntje gepakt in de thuiswedstrijd tegen Apollo: 24-24 na een ruststand van 11-12. Dat was een goede afspiegeling van de krachtsverhoudingen, ook al mochten de gasten uit Son en Breugel wel erg vaak de trekker overhalen na een break-out.

De Heesch/Osse dames zijn de ultieme middenmoter (6e in een poule van 11), Apollo staat in de subtop. Maar er werd nog niet tegen elkaar gespeeld, dus hoe de verhoudingen lagen, was vooraf lastig te zeggen.

Al vrij snel in de wedstrijd werd duidelijk dat beide ploegen weinig voor elkaar onder deden. Het publiek in de Rusheuvel – waar de dames dit seizoen vier keer naar uitweken – zag derhalve een spannende wedstrijd. Tot 8-8 ging het gelijk op, met dan Dynamico voor, en dan Apollo. Sabine Hommersom scoorde twee keer, de rest van de productie werd verdeeld over zes andere dames.

Sterke periode kort na rust

Op dat moment scoorden de gasten twee keer, waardoor er voor de eerste keer een marge was van meer dan één. Doelpunten van Eline van der Heijden, Mirne Hoeks en Anne van Munster zorgden dat de achterstand bij rust minimaal was: 11-12.

De tweede helft begon in eerste instantie minder goed voor de thuisploeg met twee tegentreffers op rij, maar daarna brak de beste periode aan van onze dames. Evi Hoeks nam haar ploeg met twee treffers bij de hand. Ook zussen Lisa en Sanne Turlings deden scorend mee, waardoor er ‘ineens’ weer een voorsprong op het scorebord stond: 15-14.

Koekje van eigen deeg

Helaas werd dat niet de opmaat naar een zege, want Apollo zorgde voor een koekje van eigen deeg. Bij 16-19 leek de oranje formatie weer de beste kansen voor de zege te hebben. Maar ook nu weer rechtte Dynamico de rug. In die fase zorgde Sabine Hommersom opnieuw voor twee belangrijke goals: 20-19.

Het was naar later bleek de laatste voorsprong van de formatie van Jan van Munster. Apollo kwam telkens op voorsprong (20-21, 21-22, 22-23 en 23-24), maar nooit bleek dat de genadeklap voor Dynamico. De veerkracht was indrukwekkend. De absolute hoofdrol in de slotfase werd gepakt door Quinty Kuijpers, die de 21-21 maakte, maar belangrijker nog, de 24-24.

Daar bleef het bij. En wie dit verslag zo leest, zal concluderen dat dit een passende uitslag was.

Dynamico – Apollo 24-24 (11-12). Scores Dynamico: Sabine Hommersom 4, Evi Hoeks 4, Mirne Hoeks 3, Lisa Turlings 3, Anne van Munster 3, Quinty Kuijpers 3, Sanne Turlings 2, Britta Schoones 1, Eline van der Heijden 1.

Hoofdfoto bovenaan: Sanne Turlings in actie. Foto: Rachelle Fotografie

Deel dit artikel:

Deel met Facebook
Deel met WhatsApp
Deel met Twitter
Deel met Linkdin