Dynamico drukt op juiste momenten niet door, slordigheid leidt nederlaag in

4901b30d 37a7 4bab ac6c e8cc75639280
De 27-25 vliegt tegen de touwen.

GOIRLE – De handballers van Dynamico hebben een pijnlijke nederlaag geleden bij GHV. In Goirle speelde het Oss/Heesch team te slordig, waardoor het steeds in de achtervolging moest. En dat kwam onze heren duur te staan: 27-25 (rust 13-13), waardoor de thuisploeg hen heeft ingehaald op de ranglijst.

Erik Loeffen zal wel slecht slapen vannacht. De aanvoerder kreeg met nog zo’n twintig tellen op de klok een grote kans om de comeback compleet te maken (van 23-19 naar 26-26), maar dat scenario ging niet door, omdat de Goirlese keeper een spectaculaire save maakte. In de tegenaanval forceerde GHV nog een strafworp, waarmee het duel beslist werd, ook als die mis zou zijn gegaan. Maar dat ging die niet, waardoor 27-25 de eindstand werd. Maar Erik hoeft de nederlaag zeker niet in zijn eentje op zijn schouders te torsen, want het clich√© is vaak waar: verliezen doe je als collectief, zo ook nu.

De laatste negen minuten waren goed van Dynamico-zijde. Eindelijk kreeg Chiel van Iperen het uit de tweede lijn weer op zijn heupen. Hij maakte de 23-20, de 23-21, de 23-22 (een loepzuiver hattrick), de 26-24 en de 26-25. Maar de eerlijkheid gebiedt ook te zeggen dat de 21 minuten daarvoor erg matig waren. Slordig balverlies resulterend in snelle breaks tegen, improductiviteit vanuit de tweede lijn en weinig efficiency in bovental kenmerkten minuut 31 tot en met ca minuut 50. 20-15 en 21-16 waren de grootste achterstanden. Als die marge nu ietsje minder was geweest, dan had Dynamico waarschijnlijk twee weken op rij (een) punt(en) kunnen bijschrijven.

De eerste twintig minuten van de tweede helft borduurden voort op het spelbeeld van de eerste helft. GHV had telkens het initiatief qua score, maar Dynamico kwam elke keer weer terug. Op het moment dat je dacht en nu gaat het onze kant op, kwam daar weer die slordigheid terug en hup daar moest een nieuwe achtervolging weer worden ingezet. Met dat in het achterhoofd was 13-13 niet eens zo’n gekke ruststand. Het had het startpunt moeten zijn van een vlammende tweede helft, maar dat werd het geenszins. Op die laatste negen minuten na dan, maar toen was het al te laat.

Volgende week wacht EHC thuis in de Rusheuvel. Direct het volgende cruciale duel in de onderste regionen van de eredivisie.

GHV – Dynamico 27-25 (13-13). Scores Dynamico: Chiel van Iperen 7, Frank Loeffen 5, Thomas van Kessel 3, Harm van Iperen 3, Jesper van Kessel 3, Twan van Iperen 2, Frennie Bens 1, Erik Loeffen 1.

Deel dit artikel:

Deel met Facebook
Deel met WhatsApp
Deel met Twitter
Deel met Linkdin