Dynamico grijpt mooie zege bij EHC

DEN HAAG – Eerste uitwedstrijd van het seizoen, eerste punten. De handballers van Dynamico wonnen zaterdagavond bij EHC met 22-30 (rust 12-13). De beslissing viel in het laatste kwartier.

Bij 3-3 na ongeveer tien minuten maakte de ploeg van trainer Damir Josipovic het eerste gaatje (4-6). En lang bleef de Oss/Heesche equipe op voorsprong, soms met drie, soms met één, maar meestal met twee. Tot 17-19. Daarna belandde Dynamico in een klein wakje. Drie tegengoals op een rij en de ploeg, dit keer gestoken in het appeltjesgroene uittenue, kon weer van voor af aan beginnen.

Maar dat deed het dan ook met verve. 20-19 was de stand in minuut 43, 8 minuten later was het 20-26. Een run van 0-7 dus. Frennie Bens had daar een groot aandeel in. De 20-20 was een open kans vanuit de hoek die hij zorgvuldig afrondde, De 20-21 was in het drukke midden, toen hij een mooie passeerbeweging combineerde met een klinisch schot. Zijn derde goal in deze reeks was misschien wel de knapste. Hij liep een break en de pass was eigenlijk te hard, maar met een acrobatische beweging (zie foto) kon hij nog net de bal vangen en direct weer gooien. Raak! 20-24.

EHC had de kracht niet meer vanuit de tweede lijn om de wedstrijd weer spannend te maken. Dynamico kon de wedstrijd relatief rustig uitspelen. Pim van Munster maakte de laatste twee goals, waardoor het mooie aantal van dertig treffers werd behaald. En het was ook een persoonlijk succes voor hem, want zo werd hij wedstrijdtopscorer van Dynamico, een primeur voor de opbouwer,

Volgende week probeert Dynamico zijn eerste thuiszege te pakken, tegen Vrone/Berdos. Die ploeg behaalde dit weekend ook zijn eerste overwinning. Beide ploegen nemen het dus zaterdagavond om 19.00 tegen elkaar op in sporthal De Rusheuvel met twee punten in de tas.

EHC – Dynamico 22-30 (12-13). Scores Dynamico: Pim van Munster 7, Jordi van Erp 6, Frennie Bens 5, Twan van Iperen 4, Frank Loeffen 3, Thomas van Kessel 2, Cas Kerstens 2, Erik Loeffen 1.

Deel dit artikel:

Deel met Facebook
Deel met WhatsApp
Deel met Twitter
Deel met Linkdin