Dynamico-heren: tijd voor nieuwe doelen na goede overwinning

OSS – Mocht er nog iemand denken dat Dynamico niet zeker was van lijfsbehoud, dan zal diegene na zaterdagavond toch ook overtuigd zijn dat de ploeg in 2023-2024 wederom eredivisie speelt. Bevo 2 werd thuis in sporthal De Rusheuvel met 36-28 verslagen na een ruststand van 16-13.

In de heenronde had Dynamico ook al gewonnen van de talenten van de Beneliga-club. Toen was het na zeven nederlagen pas de eerste zege van het seizoen. Dat lijkt een eeuwigheid geleden, want na die winstpartij ging het crescendo en waren er nooit meer échte degradatiezorgen. Aan de andere kant, exact vijftig dagen geleden speelde de ploeg van trainer Damir Josipovic een heuse kelderkraker tegen Havas. Die moest gewonnen worden om zorgenvrij te blijven en dat lukte ook. De meeste volgers van Dynamico gingen toen al uit van een zorgeloos restant van de competitie, zeker omdat Wout van Iperen in dat duel zijn rentree maakte.

Sinds vorige week staat hij samen met zijn broer Chiel op het veld. Helemaal een prettige combinatie voor ons en een vervelende voor de tegenstander. Dat merkte ook Bevo 2, dat snel in de partij de achtervolgende ploeg werd. Bij rust was het 16-13 en dus nog spannend, maar in de tweede helft werd de marge vrij snel geruststellend gemaakt. In de slotfase flirtte Dynamico zelfs met een zege met dubbele cijfers, maar helaas lukte dat net niet. Een smetje mocht je het niet noemen, want daarvoor was de overwinning veel te overtuigend. Leuk was dat B-junior Cas Kerstens (op de foto onderweg naar een van zijn goals op de break) drie keer trefzeker was en dat oudgediende Erwin van den Elzen bij zijn tijdelijke rentree als keeper nog vier stops maakte.

Wie nu naar de ranglijst kijkt, ziet dat er niet meer naar onderen gekeken hoeft te worden. Luxe om dat te kunnen zeggen zeven wedstrijden voor het competitieslot. Dat was vorig seizoen pas veel later. Het betekent dat Dynamico het restant vrijuit kan spelen. Vaak stijgen teams dan nog tot grote hoogten. Wat de spelers natuurlijk kunnen en misschien wel moeten doen: nieuwe doelen stellen.

Zoals de hoogste eindklassering en het grootste puntentotaal ooit. Vorig seizoen werden twintig punten gepakt en eindigde de donkerblauwe brigade als elfde. Het is zeker mogelijk om dat te verbeteren. Daarvoor zijn nog vijf punten nodig en het inhalen van twee ploegen. Ook dat laatste is niet onmogelijk. Feyenoord heeft enkel een beter doelsaldo en Volendam 2 heeft slechts een puntje meer. Plek negen (de koppositie van het rechterrijtje) is ook nog in zicht, omdat Bevo 2 twee punten voorsprong verdedigt.

Dynamico – Bevo 2 36-28 (16-13). Scores Dynamico: Frank Loeffen 7, Chiel van Iperen 7, Merijn van Loon 5, Thomas van Kessel 4, Jesper van Kessel 4, Cas Kerstens 3, Wout van Iperen 2, Erik Loeffen 2, Frennie Bens 2.

Deel dit artikel:

Deel met Facebook
Deel met WhatsApp
Deel met Twitter
Deel met Linkdin