Meiden B1 op drempel van de titel jeugddivisie

Dynamico meisjes B1 – Hc Groot Venlo 27-22 (11-8).
We speelden dit weekend thuis om 19.00 uur tegen Venlo. De een-na-laatste wedstrijd voor het kampioenschap! De eerste twee wedstrijden tegen Groot Venlo hadden we mooi gewonnen. Van afgelopen wedstrijden wisten we dat ze erg fel in de verdediging stonden en niet vies waren van een flinke aanpak. Ook scoorden ze heel weinig vanaf afstand en wilden graag individuele duels aan gaan.

De wedstrijd begon een beetje slordig. Een aantal mooie ballen gespeeld naar elkaar maar slecht afgerond. Dit bracht ons aan het begin op een kleine achterstand. Toch wisten we na een tijdje ons goed te herpakken en zorgden we voor mooie aanvallen en mooie wissels. Ook stond de verdediging best sterk, ze kwamen er niet zomaar doorheen. We gingen de rust in met 11-8.

De tweede helft ging van start en we merkten dat het verdedigen een klein beetje achteruitging, maar toch nog sterk genoeg om ze aan te pakken. Er werden niet veel kaarten of 2 minuten gegeven, maar wel veel penalty’s waarvan een aantal onnodig. Venlo leek een beetje gefrustreerd te worden en speelde slordiger en agressiever. Door het balverlies van hen kregen wij veel mooie break-outs en hebben deze goed benut waardoor het spel snel en goed verliep. We hebben de 2 punten daarom ook dik verdiend. We eindigden met een eindstand van 27-22. Foto’s van Ruud Schobbers van deze wedstrijd vind je via deze link.

Komende zaterdag spelen we onze (hopelijk) kampioenswedstrijd uit om 17.30 uur in Susteren.

Verslag: Marit van de Laar

Deel dit artikel:

Deel met Facebook
Deel met WhatsApp
Deel met Twitter
Deel met Linkdin