Van Bergen Bouw helpt Dynamico nog altijd heel graag: ‘Zie een bepaalde drive’

Geruisloos is hoofdsponsor Van Bergen Bouw uit Nuland bezig aan zijn vierde seizoen bij Dynamico. Het verhaal is bekend: de samenwerking kwam ooit tot stand door een weddenschap. Als jullie promoveren naar de eredivisie, dan zorg ik dat het financieel kan. Dat was grofweg de boodschap van Björn van Bergen aan de heren.

Maar de ploeg bleek geen eendagsvlieg op dit hoge niveau. En Van Bergen – zelf Geffenaar – bleef altijd trouw. Even fijn als noodzakelijk, want eredivisie spelen brengt een hoop kosten met zich mee. “Ik steek geen geld in een bodemloze put. Bij Dynamico heb ik dat gevoel dan ook totaal niet. Ik zie een bepaalde drive in de club.” En dat ziet hij ook bij heren 1, de ploeg met een hoop vrienden/kennissen in de gelederen. “Het is toch mooi dat je zoiets kunt doen. Eigenlijk zou elk bedrijf een sportclub moeten helpen.”

En die drive kan Björn zelf ook niet ontzegd worden. Getuige de overname van tegelhandel Leewika in Geffen per dit jaar. “Die was van mijn vader. En ook nu zal het een familiebedrijf blijven. Het mooie is dat onze klanten voor wie we bouwen voortaan in de winkel terecht kunnen om daar te kijken wat er allemaal mogelijk is op het gebied van tapijt, pvc, vloerbedekking, sanitair, raamdecoratie, noem maar op.”

Wat volgende doelen zijn voor Van Bergen Bouw? “Groter worden op het gebied van projectontwikkeling. Dus ook het architectonische erbij. Meer doen vanaf kantoor, en werk uitbesteden. Het zou passen bij onze groei tot nu toe. 12,5 jaar is het bedrijf nu en ik dacht destijds als we ooit met z’n zessen zijn, dan vind ik het wel goed. En kijk nu, we zijn met z’n vijftienen en dan huren we ook nog mensen in. Als je goeie jongens hebt, dan gaat groei vanzelf, zo heb ik gemerkt”

Of hij ooit in de voetsporen wil treden van bekende grotere bouwbedrijven in de regio zoals bijvoorbeeld Van Wanrooij? “Nee, daar heb ik totaal geen behoefte aan. Het is nu al een gekkenhuis, het eerste jaar zit ik al helemaal vol. Het is financieel een andere tijd, maar kantoorgebouwen blijven nodig, grotere woonhuizen worden nog steeds gemaakt en mensen denken ook nog vaak aan verbouwen.”

Zaterdag was Van Bergen in de Rusheuvel om met eigen ogen te aanschouwen of de passie en de drive bij de ploeg van trainer Damir Josipovic volop aanwezig was. Hij werd niet teleurgesteld. In de laatste tien minuten werd de zege in een spannende wedstrijd gepakt. Een mooi cadeau voor de betrokken hoofdsponsor.

Deel dit artikel:

Deel met Facebook
Deel met WhatsApp
Deel met Twitter
Deel met Linkdin