Wat een feest! Dames winnen van kersverse kampioen

HEESCH – Wat een geweldige dagen voor de dames van Dynamico. Donderdag werd ruim gewonnen bij Avanti (13-32), waardoor er een halvefinaleplek in de beker werd geboekt. Een paar dagen later werd knap gewonnen van kampioen EHV: 28-27.

Mirne Hoeks maakte in het bekerduel haar rentree. Fijn dat zij weer van de partij is. Dat bleek ook zaterdag in ’t Vijfeiken, waar ze met vijf treffers belangrijk was voor de ploeg van trainer Peter van der Vloet.

Tegenstander EHV was al kampioen, maar wilde knokken om geen enkel puntverlies te lijden. Want dat was tot zaterdag het geval. Maar onze dames waren vanaf het begin scherp en fel. Één keer was er een achterstand (2-3), maar vijf doelpunten op rij waren een voorbode van een geweldige avond. Babet Verstegen nam er twee van voor haar rekening: 7-3. Dynamico liep puntje voor puntje weg. In de slotfase scoorde zowel Aemy Sevinga als Eva Langens tweemaal, waardoor de voorsprong bij rust alleen maar mooier en groter was: 16-9.

Na rust ging de thuisploeg verder met waar het mee bezig was: goed handballen én de voorsprong vergroten. Luca Banken zette zelfs de 19-10 op het scorebord. Dat vond de kampioen wat al te gortig, Bij 24-17 maakten de Eindhovense formatie zelfs drie goals op rij. En bij 26-21 zelfs vijf keer.

Daardoor stond het inderdaad weer gelijk. Aemy Sevinga zorgde voor een hernieuwde voorsprong met een schot vanuit de tweede lijn. Het antwoord van EHV was direct daar, maar uiteindelijk werd het eind goed al goed. Sanne Turlings werd goed vrijgespeeld op de cirkel. En zij bleef uiterst koel. Haar doelpunt bleek uiteindelijk de laatste van de wedstrijd. En dus de winnende.

Dynamico – EHV 28-27 (16-9). Scores Dynamico: Aemy Sevinga 6, Mirne Hoeks 5, Sabine Bouwman 4, Eva Langens 3, Sanne Turlings 3, Babet Verstegen 2, Luca Banken 2, Manouk van den Hout 1, Britta Schoones 1, Lisa Turlings 1.

Deel dit artikel:

Deel met Facebook
Deel met WhatsApp
Deel met Twitter
Deel met Linkdin