Dynamico incasseert gelijkmaker in ultieme slot in mooie regioderby tegen Tachos

Dynamico Heren 1 Tachos 20211002 88
Dynamico viert de 26-24 van Erik Loeffen.

OSS – Wie in de slotseconde de winst uit handen ziet glippen, is altijd teleurgesteld, zo ook Dynamico. Wie met een beetje afstand naar de streekderby tegen Tachos keek, kon vrede hebben met de 26-26 (rust: 14-13) in de Osse Rusheuvel. Uitgerekend oud-Olympia-man Jelte Hiemstra zorgde voor de gelijkmaker in het eredivisieduel.

Illustratief dat een puntendeling terecht was, blijkt uit het feit dat de Waalwijkers ook zullen balen. Want zij hadden de uitgelezen kans om na tien minuten in de tweede helft bij 15-19 de genadeklap uit te delen. Maar dat verzuimden zij. Hetzelfde had Dynamico kunnen doen met nog 25 seconden op de klok. Harm van Iperen had met een uiterste krachtsinspanning balbezit kunnen bewerkstelligen, waardoor de Oss/Heesche formatie op pole position stond voor de twee punten. Maar een offensieve dekking bracht de formatie van Vladan Mijalkovic even van de wijs, waarmee de oude ploeg van de trainer nog één aanval af dwong. Jelte Hiemstra trok de trekker over tegen zijn oude club, met vader Piet, moeder Ingrid en zus Nynke op de tribune. Die zullen als Dynamico-leden met gemengde gevoelens hebben gekeken naar de treffer.

Dynamico Heren 1 Tachos 20211002 93
Harm van Iperen verovert de bal zoals hierboven beschreven.

De uitwedstrijd vorige week bij Aalsmeer 2 gaf al een beter gevoel dan de valse start tegen DFS Arnhem, maar de nul op de ranglijst kan aan je blijven knagen als het lang duurt

In elk geval is het fijn dat Dynamico na drie wedstrijden het eerste punt heeft. De uitwedstrijd vorige week bij Aalsmeer 2 gaf al een beter gevoel dan de valse start tegen DFS Arnhem, maar de nul op de ranglijst kan aan je blijven knagen als het lang duurt. Volgende week is er de kans om in een ander Brabants onderonsje – uit bij GHV – ook het/de eerste punt(en) in een uitduel te pakken.

Als de donkerblauwe equipe net zo speelt als tegen Tachos, dan moet een goed resultaat tot de mogelijkheden behoren. Het team functioneerde als collectief goed tegen de hoger aangeslagen tegenstander, maar twee individuele prestaties mogen worden uitgelicht. Allereerst keeper Rik Horbach die 16 stops noteerde, waaronder een aantal zeer moeilijke ballen, op cruciale momenten bovendien. En wat te denken van Chiel van Iperen. Hij staat misschien nog wel symbool voor Dynamico dit seizoen. De eerste wedstrijd ver verwijderd van zijn normale niveau, het tweede duel al een stuk beter en de derde partij een wedstrijd zoals we vaker van hem gezien hebben. Vanuit de tweede lijn was hij niet af te stoppen. Aandachtspuntje: de foutenlast. De thuisploeg kreeg te veel tijdstraffen waar de opponent van profiteerde.

Dynamico Heren 1 Tachos 20211002 53
Frennie Bens: krijger in de dekking, nooit loslaten.

De streekderby was pure reclame voor de sport: strijd, passie, snelheid, ook mooie staaltjes handbal en ongekende spanning door het scoreverloop

De streekderby (samenvatting zie je hier) was pure reclame voor de sport: strijd, passie, snelheid, ook mooie staaltjes handbal en ongekende spanning door het scoreverloop (behalve de 15-19 stonden de ploegen telkens binnen twee punten van elkaar). De toeschouwers kregen waar voor hun geld. En beide teams hielden er dus ook iets concreets aan over: allebei een punt.

Dynamico – Tachos 26-26 (14-13). Scores Dynamico: Chiel van Iperen 12, Frank Loeffen 4, Wout van Iperen 3, Erik Loeffen 3, Twan van Iperen 2, Jesper van Kessel 1 en Harm van Iperen 1.

Knipsel

Deel dit artikel:

Deel met Facebook
Deel met WhatsApp
Deel met Twitter
Deel met Linkdin