Paul: ooit een dweilende jeugdspeler, nu een van de keepers van onze heren in de eredivisie

242296997 644255739886186 9186134775949778203 n
Paul van Iperen in het doel, tegen DFS Arnhem.

Waaraan het meest te merken is dat Paul van Iperen sinds dit seizoen volwaardig deel uitmaakt van de selectie van Dynamico? Misschien wel de media-aandacht. “Ik ben al geïnterviewd door Kliknieuws/Regio Oss, ben dinsdag voor de camera’s van Dtv verschenen (moet nog worden uitgezonden, red.) en nu bel jij me. Dat komt ook doordat Erik Loeffen, de vaste contactpersoon, naar mij wees als nieuw gezicht.”


De 20-jarige student bouwkunde aan de TU/e was in de voorbereiding meer dan ooit gewaagd aan het ervaren keepersduo Rik Horbach/Erwin van den Elzen. “Zo voelde ik dat zelf ook. We speelden allemaal evenveel in de voorbereiding en we hebben allemaal onze sterke kanten laten zien. Het zou een moeilijke keuze voor Vladan zijn geweest als Erwin niet geblesseerd was geraakt.”

En daardoor mocht Paul, die vorig seizoen als invaller zijn voorlopige hoogtepunt bij de senioren bereikte met het bijdragen aan de zege op WHC-Hercules met een penaltystop, al direct aan de bak in de eredivisie. In beide verliespartijen mocht hij de tweede helft spelen. “Tegen DFS Arnhem was er weinig eer aan te behalen doordat we een flinke inzinking kregen, maar gelukkig kon ik nog wel tevreden terugkijken op het keren van een 7 meter en het redden van breaks. Tegen Aalsmeer 2 ging het al een stuk beter, zeker qua wisselwerking met de defensie.”

Of er met het bereiken van het eerste team een droom is uitgekomen? Dat is misschien net een te groot woord, maar… “Als klein jongetje wilde ik dit altijd wel bereiken ja”, aldus de Berghemnaar. “In de D en C vond ik het supermooi om te dweilen en zo al in contact te staan met de ploeg. Omdat ik veel jeugddivisie heb gespeeld in de jeugd, heb ik wel altijd het idee gehad dat het te bereiken zou moeten zijn. En dat is nu dus gelukt. En dan is het mooi dat die jongens me nu zo opnemen in de groep.”

Paul, géén familie van de andere Van Iperens, heeft veel baat bij de keeperstrainingen van Peter Kemp. “Ik merk echt dat ik daardoor over de hele linie beter kan worden. Het is luxe dat je 1,5 uur hebt om met andere oefeningen de puntjes op de i te kunnen zetten.” Die puntjes zullen nodig zijn tegen Tachos, een jeugdige ploeg met veel bekenden voor hem. “Dat wordt weer een lastige pot, maar een duel met bekenden geeft meer motivatie. Hopelijk gaat dat helpen.”

Deel dit artikel:

Deel met Facebook
Deel met WhatsApp
Deel met Twitter
Deel met Linkdin