Dynamico weet eerste wedstrijd ’23-’24 niet te winnen

OSS – De heren van Dynamico hebben een teleurstellende seizoensstart achter de rug. In de tweede helft was de ploeg geen schim van zichzelf waardoor een voorsprong bij rust (10-8) werd ingeruild voor een nederlaag van 20-27 thuis tegen Feyenoord.

Ook vorig seizoen waren de Rotterdammers de eerste tegenstander in eigen hal en werd er verloren. Dat was toen in de speelronde. De openingswedstrijd en de vijf duels erna werden ook verloren, waardoor er na zeven duels nul punten op de teller stonden. Een inktzwart scenario dreigde, maar vanaf toen begon het te lopen en werd er uiteindelijk relatief makkelijk lijfsbehoud in de eredivisie veiliggesteld.

Hoewel trainer Damir Josipovic en de spelers het idee hebben dat dat dit jaar ook moet lukken, was er hen veel aan gelegen om nu direct van de nul af te komen. Maar dat gebeurde dus niet. De eerste helft was prima. Cirkelloper Merijn van Loon, rechterhoek Frennie Bens en keeper Roy Govers speelden prima, waardoor er een mooie score stond op het scorebord toen de spelers de kleedkamer opzochten: 10-8.

Maar Dynamico kwam ronduit slecht uit de kleedkamer. Binnen vijf minuten had Feyenoord de achterstand helemaal weggepoetst: 11-11. De thuisploeg kon het tij niet keren. Aanvallend bleef het slordig en gevaarloos, waardoor de rood-witten zelfs een gaatje maakten van vijf (13-18). Vanaf dat moment begon Dynamico weer beter te draaien in de aanval, aan de hand van Jordi van Erp die enkele keren heel koelbloedig afrondde.

Echt in de buurt van een resultaat kwam Dynamico niet meer. Twee minuten voor tijd was wel duidelijk dat de zege meeging naar Rotterdam (20-24). De laatste drie doelpunten werden vervolgens ook nog gemaakt door Feyenoord, waardoor de nederlaag ook nog groot uitviel.

Dynamico – Feyenoord 20-27 (10-8). Scores Dynamico: Frennie Bens 6, Merijn van Loon 4, Jordi van Erp 3, Martin van Iperen 2, Frank Loeffen 2, Thomas van Kessel 1, Cas Kerstens 1, Erik Loeffen 1.

Deel dit artikel:

Deel met Facebook
Deel met WhatsApp
Deel met Twitter
Deel met Linkdin