Een onvergetelijk (kampioens)seizoen van de meiden B3

De meisjes B3 werden dit weekeinde kampioen. De coaches klommen in de pen om dit geweldige seizoen van begin tot eind te beschrijven.

Op het eind van het vorige, door corona niet afgemaakte seizoen, werd ons mede gedeeld dat we onze beste speelsters en vriendinnen moesten afstaan aan de B1. En dat wij de B3 zouden worden. Heftige teleurstelling, boosheid en verdriet onder de achterblijvers. “Hoe moest dat nu verder? We hadden zo’n goed en leuk team en nu zouden we wel alles gaan verliezen”. Toen na een tijdje de emoties wat waren gezakt, werd er door de meiden geconcludeerd: “ we hebben dan misschien niet het beste maar wel het leukste team”!!!!

Wij, Henk en ik, waren er echter van overtuigd dat dit naast een gezellig, zeker ook een goed team was met veel kwaliteiten. En dat er door het gemis van de vertrekkende speelsters andere op zouden staan. Nou en daar hebben we gelijk in gekregen. Stuk voor stuk zijn deze meiden gegroeid in en met het team.

En zo begonnen we onze competitie. En het ging helemaal niet slecht. We wonnen veel. Niet altijd meer met uitslagen boven de 30 maar toch kon er nog wel eens taart gebakken worden en soms zelfs 2. We verloren 1 wedstrijd tegen Bergeijk en toen werd de competitie weer door corona stil gelegd.

Na deze onderbreking kregen we het wat moeilijker. Wedstrijden werden soms met maar 1 doelpunt verschil gewonnen en 1 zelfs op het laatste moment, gelukkig, gelijk gespeeld. Het werd duidelijk dat het kampioenschap zou gaan tussen Dynamico en Bergeijk. Op een dinsdagavond werd deze wedstrijd ingehaald omdat hij eerder afgelast was door corona gevallen bij de tegen partij. Iedereen voelde de spanning en het belang van deze wedstrijd. Gelukkig werd deze door ons gewonnen in onze eigen trainingshal met veel publiek. We zouden nog 3 van de resterende 5 wedstrijden moeten winnen en dan kon de nummer 2 ons niet meer inhalen.

We hebben het nog een beetje spannend gemaakt door te verliezen van Manual maar door de winst van de ander partijen kon er dan het kampioenschap binnen gehaald worden op 7 mei. Helaas in de vakantieperiode waardoor niet iedereen er bij kon zijn. Het was niet de beste wedstrijd van ons team maar er werd ruim gewonnen van Lido. Het feestje gaan we volgende week vieren als we compleet zijn na de laatste thuiswedstrijd.

Supertrots op dit goede en gezellige team!!!!
Henk en Ingrid, trainer-coaches meisjes Dynamico B3

Deel dit artikel:

Deel met Facebook
Deel met WhatsApp
Deel met Twitter
Deel met Linkdin