De jongens B2 zetten met titel kroon op prachtige jaargang

Eigenlijk stonden alle festiviteiten rondom het kampioenschap vorig weekend al op de agenda maar omdat de tegenstander niet voldoende spelers had was er ook geen wedstrijd. Omdat het nu eenmaal leuker is om het kampioenschap te vieren na een (liefst gewonnen) wedstrijd werd alles een week verplaatst. Vandaag de laatste thuiswedstrijd tegen PSV.

We starten om 10:05 onder de duidelijke leiding van Carlijn. Bij de vroege wedstrijden lijkt het altijd wel of iedereen nog even wakker moet worden want de eerste 10 minuten ging het gelijk op en pakte PSV zelfs soms een voorsprong…. Het zal toch niet…?!?

Maar eenmaal warm en wakker kwamen we op stoom en ging de aanval wat beter lopen. In de verdediging was het soms nog wat lastig mede ook omdat PSV twee hele lange jongens in het veld hadden staan. In de rust was het 13-9 voor ons.

Met de nodige aandachtspunten gingen we goed van start in de tweede helft. De goals vielen sneller, al lieten we soms ook grote kansen liggen…

De verdediging stond in elk geval beteren/of het kwam door Tycho onder de lat maar PSV kwam niet meer veel tot scoren. Door een aantal mooie onderscheppingen konden wij onze score verder uitbouwen en werd de uiteindelijke eindstand 32-17. Een klinkende overwinning voor een terechte kampioen!

Het was door Corona een gek seizoen met afgelaste wedstrijden en wisselende samenstelling van het team door ziekte etc maar er is slechts 1 wedstrijd verloren en alle andere wedstrijden zijn met (meestal) ruime cijfers gewonnen. Met 9 punten voorsprong op de nummer 2 zijn we niet meer in te halen.

De jongens B2 hebben dit jaar laten zien een echt team te zijn waarin iedereen de kans krijgt om te laten zien wat hij kan. Er wordt echt gewerkt voor elkaar en onder leiding van Kevin in de training hebben ze veel vooruitgang geboekt. Na de wedstrijd hebben we het kampioenschap dan ook goed gevierd in de kantine van de mondriaanhal.

Er was taart en via Gosse was er voor iedere speler een kampioensshirt. Volgende week de laatste wedstrijd tegen Achilles uit in Veldhoven en hopelijk kunnen we die ook nog winnend afsluiten!

Eveline Bogers, 7 mei 2022

Deel dit artikel:

Deel met Facebook
Deel met WhatsApp
Deel met Twitter
Deel met Linkdin