Geen punten voor heren én dames Dynamico

Knipsel 2
Merijn van Loon maakt een van zijn drie treffers.

BEEK/EINDHOVEN – Zowel de mannen van Dynamico (eredivisie) als de vrouwen van Dynamico (eerste klasse Brabant) moesten deze speelronde een nederlaag incasseren.

Heren: BFC – Dynamico 29-22 (12-14). Scores Dynamico: Jesper van Kessel 5, Frank Loeffen 4, Kevin van Erp 3, Frennie Bens 3, Merijn van Loon 3, Erik Loeffen 2, Twan van Iperen 1 en Thomas van Kessel 1.

Met twee nederlagen op rij in duels die met rood omcirkeld waren in de agenda én de wetenschap dat topscorer Chiel van Iperen de wedstrijd miste in verband met een blessure, waren de verwachtingen niet hoog voor de uitwedstrijd tegen de nummer twee van de competitie, BFC. De enige ploeg die koploper Houten (ruim) versloeg bovendien. Maar Dynamico zette een prima eerste helft neer. Jesper van Kessel, Merijn van Loon en Kevin van Erp namen de scorende rol van Chiel goed over en bij rust leidden de Ossenaren/Heeschenaren zowaar: 12-14.

In de tweede helft zette BFC orde op zaken door te profiteren van manmeersituaties. En de keeper van de Limburgers stopte na rust meer ballen. Daarmee was de nederlaag verklaard. De heren van Dynamico vallen onder ‘profs’ en mogen gewoon door blijven trainen en spelen. De wedstrijd van volgende week zaterdagavond tegen WHC-Hercules is daarmee gegarandeerd.

Dames: PSV Handbal 3 – Dynamico 26-23 (11-11). Scores Dynamico: Mirne Hoeks 4, Quinty Kuijpers 3, Anne van Munster 3, Sabine Hommersom 3, Eva Langens 3, Sanne Turlings 3, Evi Hoeks 1, Luca Banken 1, Maud van de Wetering 1, Anouk Maas 1.

Na vier overwinningen op rij weer een keer een nederlaag voor de dames. De doelpuntenproductie werd weer mooi verdeeld over het team. In beide helften werd goed gestart; in de eerste helft met 0-2, waarna een gelijkwaardige eerste helft volgde met een realistische ruststand: 11-11. De start van de tweede helft was nog beter met vijf treffers op rij, door een ijzersterke dekking en een zuivere hattrick van Sanne Turlings. Het had de opmaat moeten zijn naar een zege, maar daarna kwam Dynamico juist in een fase waarin niks lukte, zowel aanvallend als verdedigend waar de gaten wel erg groot werden. De dames van PSV hadden een serie van 8-1 en dat bleek wél de inleiding van een overwinning.

De dames zouden komende zaterdagavond ook spelen, maar of die wedstrijd naar een ander tijdstip kan worde verplaatst, is nog onduidelijk.

Deel dit artikel:

Deel met Facebook
Deel met WhatsApp
Deel met Twitter
Deel met Linkdin