Heren A winnen toernooi, maar verliezen topper, jongens B met zilver terug uit België

Toernooi in Hasselt jongens B1 (België).

Op zaterdag 7 januari hebben wij deel genomen aan een toernooi in Hasselt (België). We zijn vroeg vertrokken en na een lange auto rit uitgerust en vol goede moed het toernooi aan gegaan. De eerste wedstrijd speelde we tegen Handbalschool Brabant Team 1. We waren niet al te scherp, maar hebben deze wedstrijd wel een mooie uitslag van 16-7 behaald.

De tweede wedstrijd speelde we tegen Hubo. Iets scherper dan de eerste wedstrijd, we hebben deze wedstrijd gewonnen met een winst van 17-3. De laatste poulewedstrijd speelden we tegen Welta. Dit was niet onze beste wedstrijd. Voornamelijk deelde we slordige en rommelige ballen uit en we communiceerden niet goed. Daardoor hebben we de wedstrijd net kunnen winnen met een eindstand van 14-12.

Voor de halve finale moesten we ons verplaatsen naar een andere hal. De halve finale hebben we gewonnen met ongeveer 23-5. We waren in topvorm, communiceerden met elkaar, gaven goede ballen weg en door soms wat geduldig te zijn, hebben we onze kansen voor de volle 100% benut.

Daarna zijn we wederom verplaatst naar een andere hal om hier de finalewedstrijd tegen Volendam te spelen! Ondanks dat we heel erg ons best hebben gedaan hebben we een mooie 2e plaats kunnen bemachtigen op dit toernooi met een verlies van 16-14.

Het was een gezellige, intensieve en leerzame dag!

Verslag: Milan Timmers

Toernooi in Hasselt heren A1 en heren A2 (België). & Dynamico heren A1 – Hercules 23-35 (competitie).

We begonnen het nieuwe jaar heel goed. Zaterdag hebben we een toernooi gespeeld in Hasselt. We waren daar met 2 A-teams. Het A1-team speelde de finale tegen Hubo Hasselt, nadat dat we alle 5 de poule wedstrijden hadden gewonnen. Ondanks dat we best wat lastige wedstrijden hadden gespeeld, liep de finale op rolletjes en gingen we met de toernooiwinst naar huis. Het A2 team behaalde een 4e plek in de poule fase.

Uiteindelijk waren we zeer tevreden wat betreft het resultaat ,en keerden vol vertrouwen huiswaarts. Want op zondag stond de wedstrijd tegen medekoploper Hercules op het programma. We hadden ons de hele week op deze tegenstander gericht. Achteraf misschien wel te veel. De eerste 10 minuten ging de wedstrijd nog gelijk op maar daarna kregen wij steeds meer moeite om scorend bij te blijven en sloeg Hercules een gat van 6 doelpunten bij de rust. Tijdens de rust probeerden we de zaak nog op de rit te krijgen maar helaas waren er te veel spelers die hun eigen niveau niet haalden waardoor wij het Hercules geen moment lastig hebben kunnen maken. En zij nu dus terecht alleen koploper zijn.

Verslag: Frans van Erp

Deel dit artikel:

Deel met Facebook
Deel met WhatsApp
Deel met Twitter
Deel met Linkdin