Het laatste woord nog niet gezegd over 26-26 bij PSV – Dynamico

EINDHOVEN – De kelderkraker PSV Handbal – Dynamico heeft voorlopig 26-26 (rust: 13-11) als eindstand. De Osse handbaleredivisionist heeft dermate overtuigend visueel bewijs dat de 26-27 in de reguliere speeltijd viel, dat het bezwaar gaat aantekenen bij de bond.

Om bij het einde te beginnen. Met nog zo’n tien seconden op de klok had PSV de laatste aanval, maar de poging van de Eindhovenaren ging naast. Keeper Lennart de Bever raapte de bal pijlsnel op, gooide hem naar voren en cirkelloper Harm van Iperen gooide de bal tegen de touwen. Op het moment dat de bal tegen de touwen vloog, had geen zoomer of fluitsignaal geklonken. De scheidsrechters keurden de goal ook goed. De belangrijke zege in de kelderkraker werd al gevierd, toen de tijdwaarneming aangaf dat de goal buiten de tijd was gevallen.

Daar moesten de arbiters in meegaan, zo verwoordden zij richting de teleurgestelde staf en spelers van Dynamico. En dat ze de uitslag kunnen aanvechten bij het NHV. De ploeg hoopt met onderstaande beelden – en een foto dat klok in zaal en boven de livestream gelijk liepen – de winst alsnog binnen te kunnen halen.

Het is jammer dat op deze manier de wedstrijd zelf raakt ondergesneeuwd. Want die was spannend en daardoor ook heel leuk. Met PSV vaak als de ploeg die op voorsprong stond, zeker in de eerste helft, soms zelfs met drie of vier treffers. Na rust (13-11) schakelde Dynamico snel een standje bij en kwam terug tot 13-13. Tot 22-22 bleef het gelijk op gaan, maar was de ploeg van trainer Damir Josipovic nog wel telkens de ploeg in de achtervolging. Daarna werd het stuivertje wisselen qua voorsprong. Chiel van Iperen schoot de 24-25 op het bord, maar twee tegentreffers later en het perspectief was weer donkerder voor de Oss/Heesche equipe.

Zeker toen bij die stand de thuisploeg de bal weer kreeg. Maar Lennart de Bever maakte toen zijn veertiende stop, waarna Frennie Bens de 26-26 aantekende. De hoekspeler die net terugkwam in het veld na een tijdstraf in het veld, had wel heel veel ruimte omdat PSV had gekozen voor mandekking op Chiel van Iperen.

Met de 26-27 leek Dynamico zelfs nog aan het langste eind te trekken. En misschien kan dat na het behandelen van het protest ook wel zo zijn. Maar voorlopig blijft het dus 26-26. Ook bij die stand houdt de donkerblauwe brigade de opponent onder zich. Met de winst hadden onze heren echter een groter gat richting degradatie en waren er twee ploegen ingehaald. Nu staan Feyenoord en EHC ook op 9 punten, net als Dynamico. PSV (8) en Havas (5) staan halverwege de competitie onder dit trio ploegen.

PSV Handbal – Dynamico 26-26 (13-11). Scores Dynamico: Frank Loeffen 9, Jesper van Kessel 5, Thomas van Kessel 3, Frennie Bens 3, Chiel van Iperen 3, Harm van Iperen 1, Twan van Iperen 1, Gjorge Bancaliski 1.

Deel dit artikel:

Deel met Facebook
Deel met WhatsApp
Deel met Twitter
Deel met Linkdin