Dames tonen veerkracht in tweede helft tegen Tremeg en beginnen zo winnend aan 2023

GEMERT – Met 23-26 hebben de dames van Dynamico hun eerste wedstrijd van 2023 gewonnen. Uit bij Tremeg keek de formatie van trainer Peter van der Vloet bij rust nog tegen een achterstand aan: 14-12. “Tweede helft alles rechtgezet”, was dan ook zijn conclusie.

Aemy Sevinga was wel vanaf het begin wakker. De opbouwster, die uiteindelijk deze wedstrijd Dynamico-topscorer werd met acht goals, noteerde de eerste vier treffers van haar ploeg: 2-4. Daarna brak een mindere fase aan, waardoor de Heesch/Osse equipe in de achtervolging moest. Dankzij onder meer twee goals van Britta Schoones was de schade bij rust beperkt: 14-12.

De tweede helft schoot Dynamico uit de startblokken. Opnieuw Aemy (twee keer) en Luca Banken (zelfde hoeveelheid goals) draaiden de nadelige marge van 2 om in een een voordelige marge van 2. Tremeg haakte aan, maar Sanne Turlings, Eva Langens en Jessie van Lieshout scoorden op belangrijke momenten, waardoor de tegenstander nooit langszij kwam. Bij 22-23 maakten Britta en Anne van Munster aan de Gemertse illusies een einde: 22-25. Beide teams maakten nog een treffer voor de statistieken, zoals dat dan zo mooi heet.

Tremeg – Dynamico 23-26 (14-12). Scores Dynamico: Aemy Sevinga 8, Britta Schoones 4, Sabine Bouwman 3, Luca Banken 3, Anne van Munster 2, Eva Langens 2, Jessie van Lieshout 2, Sanne Turlings 2.

Deel dit artikel:

Deel met Facebook
Deel met WhatsApp
Deel met Twitter
Deel met Linkdin