Jeugdverslagen: meiden B1 pakken overtuigend de koppositie, ook zeges voor HA1 en JB1

Groot Venlo – Dynamico meiden B1 19-27 (9-14).

Dit weekend gingen we naar Venlo voor een belangrijke wedstrijd, want wie zou winnen, had de koppositie. We hadden er ontzettend zin in om deze wedstrijd te spelen. We begonnen zeer sterk en stonden na een kwartiertje 5 punten los. De aanvallen liepen goed en onze keeper stond de hele wedstrijd ontzettend goed te keepen. We werden aan het einde van de 1e helft wat slordiger en kregen een aantal 2-minutenstraffen, waardoor Venlo steeds dichterbij kwam. Gelukkig konden we ons goed herpakken en was de ruststand 9-14. De 2e helft gingen we met vol vertrouwen in. En we hebben de voorsprong niet meer afgegeven. We moesten goed blijven verdedigen en geconcentreerd blijven, maar dit ging ons goed af. We bleven lekker scoren en dit resulteerde met een eindstand van 19-27 en daarom nu de koppositie!

Verslag: Imke van Nistelrooij

Dynamico heren A1 – Tachos 30-25.

Het was een mooie fysieke wedstrijd. In het begin ging het gelijk op en stond het op een gegeven moment 5-5. Daarna wisten we op voorsprong te komen. Die voorsprong hebben we de rest van de wedstrijd vast weten te houden. De scheidsrechters lieten veel doorspelen, hierdoor bleef het tempo in de wedstrijd. De 2e helft waren de scheidsrechters iets strenger, hierdoor vielen er een aantal tijdstraffen. Ondanks de tijdstraffen hebben we de wedstrijd zonder al te veel problemen uit kunnen spelen en wisten we de voorsprong steeds minimaal 4/5 punten te houden.

Verslag: Rik van Loon

Dynamico jongens B1 – Hellas 47-17.

Zondag speelden we thuis tegen Hellas. De wedstrijd begon wel oké maar de tegenstander kwam even met 1 punt verschil op voorsprong. Toen kwamen we terug met 10 punten. De verdediging stapte in de eerst helft niet heel veel uit maar langzamerhand stapte de verdediging wél uit op de tegenstander. De hoeken werden goed gebruikt: in de eerste helft niet zo veel, maar in de tweede helft kwam het wel meer. De opbouwers zetten goed druk op de verdediging van de tegenstander en de systemen werden steeds meer gebruikt in de tweede helft en voor de rest ging alles goed.

Vorig weekend hadden we op zaterdag toernooi in Hasselt. Daar hebben we alle poulewedstrijden ruim gewonnen en de finale tegen Volendam helaas verloren. Het was een leerzaam weekend. De dag erop speelden we uit tegen Quintus.

De wedstrijd ging wel goed, maar niet alles. Het uitstappen deden we niet al te vaak en de hoeken kregen nog te veel ballen. Wat er goed ging, waren de wisseltjes, het gebruik van de hoeken en het overspel. De eindstand was 24-27

Verslag: Gijs v.d. Leest

Deel dit artikel:

Deel met Facebook
Deel met WhatsApp
Deel met Twitter
Deel met Linkdin