Heren kunnen voorsprong niet over streep trekken, maar pakken wel een puntje

OSS – Een mooi handbalduel tussen twee jonge ploegen leverde 64 treffers op, eerlijk verdeeld over beide teams. Oftewel, Dynamico – Volendam 2: 32-32 (19-16). Maar de Oss/Heesche ploeg zal er ook een beetje van balen.

Je hebt het misschien niet zo door, maar trainer Damir Josipovic heeft een behoorlijke verjongingsslag gemaakt bij heren 1. En zaterdag was daar ook weer een voorbeeld van, met onder anderen Cas Kerstens, Jeffrey van Erp en Nic Cornelissen-Wenting in de gelederen. En de jongere garde sluit goed aan bij de routiniers, dat was zaterdag ook weer te zien.

Het was in de Rusheuvel 59,5 minuut genieten voor de toeschouwers: een spannende wedstrijd die de kant van Dynamico op leek te gaan. Niet gek bij een tussenstand van 32-30. Op dat moment mocht Volendam 2 – ook een jonge ploeg – aan een aanval beginnen. Die voerden ze prima uit, met een snelle bal naar de hoek en een nette score. En een seconde of tien later was het gelijk. Balverlies bij het hervatten van het spel en bam, daar lag de bal weer in het netje.

Een puntje is mooi, maar na afloop zal toch vooral zijn blijven hangen dat meer mogelijk was. Jordi van Erp speelde een prima wedstrijd en mocht zelfs tien keer juichen, het hoogste aantal treffers na zijn comeback. En Frennie Bens had het in de eerste helft op zijn heupen getuige zijn vijf goals.

Dynamico haakte door het puntje aan bij Watersley/R+D en PSV Handbal, die ook zeven punten hebben. Volgende week speelt de donkerblauwe brigade uit in Eindhoven, en zit de eerste speelhelft erop. Het was vorig seizoen een wedstrijd met een staartje, toen Dynamico tevergeefs protesteerde tegen het niet tellen van de laatste treffer, waardoor het duel met de eindstand 26-26 in de boeken ging in plaats van 26-27. Hetzelfde affiche staat een maand later op het programma voor de beker.

Dynamico – Volendam 2 32-32 (19-16). Scores Dynamico: Jordi van Erp 10, Frennie Bens 6, Erik Loeffen 4, Cas Kerstens 1, Firouz Hosseini 2, Nic Cornelissen-Wenting 2, Pim van Munster 3, Thomas van Kessel 1, Jeffrey van Erp 1

Deel dit artikel:

Deel met Facebook
Deel met WhatsApp
Deel met Twitter
Deel met Linkdin