Firouz Hosseini zorgt met cruciale goal dat Dynamico fijn richting kerstdiner gaat

EINDHOVEN – Dynamico heeft de laatste wedstrijd van het kalenderjaar 2023, dat tevens het laatste duel van de heenronde van het seizoen ’23-’24 was, gewonnen. Uit bij PSV Handbal trok de formatie van trainer Damir Josipovic aan het langste eind in een megaspannende wedstrijd: 33-35 (rust 17-17).

PSV Handbal uit was ook de eerste wedstrijd van 2023. Destijds was het eveneens de laatste partij van de heenronde. Toen was de eindstand 26-26, ondanks een protest van Dynamico tegen de afgekeurde, winende treffer, waarbij als reden buiten de tijd werd gegeven. In de allerlaatste wedstrijd van het vorige seizoen stelden de Eindhovenaren in Oss met een zege het eredivisieschap veilig.

Vandaar dus dat dit Brabantse onderonsje opnieuw op het programma staat in de eredivisie. En voor de derde keer waren beide partijen erg aan elkaar gewaagd. Maar nu voor de eerste keer dus met Dynamico in de rol van winnaar. Het zorgt ervoor dat de Oss/Heesche equipe de eerste seizoenshelft met negen punten afsluit, hetzelfde aantal als één jaargang geleden. PSV krijgt overigens snel kans op revanche voor de nederlaag, want halfweg januari treffen de ploegen elkaar opnieuw in Eindhoven voor de beker.

6×5=30
Maar genoeg cijfers en historie, nu gaan we het hebben over de wedstrijd. Wat opvalt, is dat Dynamico liefst zes topscorers had met elk vijf treffers. Firouz Hosseini (foto) bewaarde een groot deel ervan voor de slotfase. En daarmee eiste hij automatisch een hoofdrol op. De laatste treffer van het duel was ook voor hem. Door Erik Loeffen vrijgespeeld vanuit de hoek bleef hij koelbloedig oog in oog met de keeper: 33-35. Er stonden nog zo weinig seconden op de klok, dat PSV moest berusten in een nederlaag.

De wedstrijd begon nog zo slecht; Dynamico begon niet goed en keek tegen een achterstand van 9-3 aan na dertien minuten. Met een mooie individiduele actie en treffer zette Frennie Bens de ommekeer in. Toen lukte er een periode bij de thuisploeg even niets, en stond het ook weer snel gelijk (11-11). Daarna ging het gelijk op, kwam Dynamico één keer voor (15-16), maar had het een goal van Cas Kerstens in de slotseconde nodig om toch niet met een achterstand te gaan rusten: 17-17.

Sterk uit de kleedkamer
Dynamico begon wél goed aan de tweede helft. Bij 19-19 werd een gaatje geslagen, dat de kiem werd van de derde uitoverwinning dit seizoen. Frennie Bens (vanuit de hoek), Nic Cornelissen-Wenting (break) en Jordi van Erp (vanuit de tweede lijn) brachten de stand naar 19-22. Lange tijd schommelde de marge rond de drie, maar acht minuten voor tijd was het verschil plots weer één: 26-27.

En daar was Firouz vanuit de linkerhoek met een mooie afronding: 26-28. Zoals even later Pim van Munster een cruciale goal maakte, de 27-29. Toen Nic vanaf de cirkel 27-30 maakte, werd het perspectief weer wat rooskleuriger. Maar PSV bleef strijden. En kwam terug tot 32-33 met 1.18 op de klok. Jordi van Erp nam het initiatief, passeerde en scoorde: 32-34. Maar tien seconden later en de bal lag aan de andere kant in het netje.

Achttien reddingen
33-34, veertig seconden te gaan. Even gingen de gedachten uit naar een week ervoor toen Dynamico een voorsprong van twee doelpunten in de laatste minuut uit handen gaf. Maar nu niets van dat alles, mede door het eerder beschreven doelpunt van Firouz. Tot slot mag de wedstrijd van keeper Lennart de Bever niet ongenoemd blijven; hij noteerde achttien reddingen.

Dynamico gaat nu met een fijn gevoel richting kerstdiner. En met de gedeelde tiende plaats met negen punten. Een van die teams is Feyenoord. Laat dat nou net de eerste tegenstander zijn van 2024. Thuis werd er in de eerste speelronde van verloren: 20-27.

PSV Handbal – Dynamico 33-35 (17-17). Scores Dynamico: Firouz Hosseini 5, Cas Kerstens 5, Pim van Munster 5, Thomas van Kessel 5, Jordi van Erp 5, Erik Loeffen 5, Frennie Bens 3, Nic Cornelissen-Wenting 2.

Deel dit artikel:

Deel met Facebook
Deel met WhatsApp
Deel met Twitter
Deel met Linkdin