Krappe zege voor dames in een van de minst verre uitwedstrijden

UDEN – Nee, heel goed waren de dames van Dynamico niet. Toch was het zondagmiddag goed genoeg om een niet al te verre uitwedstrijd, in Uden, bij hekkensluiter Helios’72 te winnen: 20-22 (12-10). De ploeg van trainer/coach Peter van der Vloet gaat als derde, op drie punten van de gedeelde koplopers, het kerstreces in.

Vorige week werd er verloren van laagvlieger PSV Handbal 3. Een week later leek in de eerste helft een soortgelijk scenario aanstaande. Een slome start (3-0) achtervolgde onze dames lange tijd (11-8). Voor rust werd de marge maar iets kleiner: 12-10. Na rust was de eerste goal voor de thuisploeg, maar daarna kwam Dynamico eindelijk in zijn spel. Aemy Sevinga (2), Luca Banken en Sabine Bouwman zorgden voor een gelijke tussenstand: 14-14.

Het was weer even Helios’72 (16-14), maar nu greep A-junior Marit van de Laar de hoofdrol op. Met twee goals zorgde zij voor een nieuwe gelijke stand: 18-18. Het werd een gevalletje erop en erover. Want de vier goals erna waren ook allemaal voor de donkerblauwe ploeg. Anne van Munster tekende de 18-19 aan, Aemy zorgde voor een dubbelslag, waarna Marit opnieuw toesloeg. De twee tegentreffers die volgden, waren enkel voor de statisieken.

Helios’72 – Dynamico 20-22 (12-10). Scores Dynamico: Aemy Sevinga 7, Marit van de Laar 4, Jessie van Lieshout 3, Sabine Bouwman 3, Anne van Munster 2, Luca Banken 2, Evi Hoeks 1.

Deel dit artikel:

Deel met Facebook
Deel met WhatsApp
Deel met Twitter
Deel met Linkdin