Jeugdverslagen: Afscheid in stijl Sam, penaltyheld Simon, nul tegengoals met drie minder, blessure Lisa

HEREN A1
10 december Leidsche Rijn – Dynamico 26-33.
Verslag Cas Kerstens
We vertrokken in de late middag richting Utrecht om tegen de nummer 12 uit onze competitie, Leidsche Rijn, te spelen. Toen we binnenkwamen, stonden we meteen voor de eerste verassing; we mochten onze eigen ballen niet gebruiken ivm het schoon houden van de zaal.

We begonnen de wedstrijd met een snelle aanvallende start en een matige dekking. Ondanks dat onze eerste keeper (Tycho Kant) de wedstrijd van de zijkant moest bekijken vanwege een enkelblessure, stonden we al snel 0-3 voor. Er werden mooie kansen gecreëerd vanuit alle posities. Echter kwam Leidsche Rijn ook op gang. Al snel vielen er bij ons ook verschillende tijdstraffen waardoor het Leidsche Rijn lukte om aan te sluiten en om ook even de voorsprong te pakken. Uiteindelijk gingen we de rust in met een gelijke stand van 18-18.

Na een terechte preek van onze coach (Frans van Erp) wisten we goed wat ons te doen stond. De tweede helft begonnen we fel en creëerden we verschillende mooie kansen vanuit de opbouwrij. De verdediging stond beter waardoor de heren van Leidsche Rijn meer moeite kregen om tot scoren te komen. Ook onze coach zat fel in de wedstrijd en pakte een tijdstraf ondanks dat assistent-coach Carin van Erp hem nog probeerde te sussen.

Na een poosje creëerden we een wat comfortabelere voorsprong. De heren van Leidsche Rijn hadden daar geen antwoord meer op. Waardoor we na 60 minuten handballen een eindstand van 26-33 op het scorebord hadden staan. En we met de welverdiende twee punten weer terug naar Oss konden gaan.

17 december Dynamico – Aalsmeer 46-20.
Verslag Rik van Loon
De A2 had ’s ochtends vroeg al een wedstrijd in Eindhoven, dus daarna sloten een hoop jongens aan bij onze wedstrijd. Hierdoor hadden we meer dan genoeg spelers. We begonnen de wedstrijd erg sterk mede dankzij de keeper Davey Verstegen van de jongens B. Onze eigen keeper Tycho Kant was nog steeds geblesseerd. Door scherp te beginnen en op hoog tempo te spelen, ‘overvielen’ we Aalsmeer. Dit resulteerde al snel in een ruime voorsprong. De eerste helft liep voorspoedig. We gingen de rust in met een voorsprong van 27-7. Aangezien de wedstrijd al beslist was, begonnen we erg ontspannen aan de tweede helft. Daarin vielen een hoop tijdstraffen, waarvan een aantal onnodig. We hebben de wedstrijd gecontroleerd uitgespeeld tot een eindstand van 46-20.

Na de wedstrijd hebben wij afscheid genomen van Sam Peperkamp (foto). Hij speelde zondag zijn laatste wedstrijd voor Dynamico. We willen hem hartelijk bedanken voor de afgelopen jaren en veel succes wensen bij zijn nieuwe avontuur, DFS Arnhem.

JONGENS B1
16 december Uni-Verde – Dynamico 24-30.
Verslag Davey Verstegen
Wij begonnen de wedstrijd met een sterke aanval, maar een mindere dekking. Gelukkig had Uni-Verde een minder sterke aanval, waardoor wij op een voorsprong kwamen en bleven. In de rust stonden wij met een paar punten verschil voor. Na de rust, na wat tips van de coaches Marco Verstegen en interim=coach Nils Verstegen – Kevin van Erp had wedstrijd met de heren 2 – begonnen we met een sterke aanval en dekking waardoor we de voorsprong konden behouden. In de tweede helft vielen een paar tijdstraffen bij Uni-Verde waardoor ze iets verzwakten, maar in de laatste vier minuten speeltijd kregen wij er drie waardoor we met drie man plus één keeper in het veld stonden. Door onze hele goede communicatie en een paar goeie reddingen van de keeper hebben ze in die tijd nul keer kunnen scoren waardoor de wedstrijd eindigde met 24-30 voor Dynamico.

17 december Dynamico – Hellas 31-26.
Verslag Jort Janssen
We begonnen goed met de wedstrijd, maar Hellas kwam sterk terug. We gingen de rust in met 15-12. De tweede helft kwam Hellas steeds meer terug. We stonden toen bijna gelijk; het scheelde maar twee punten. De laatste tien minuten speelden wij een stuk beter en liepen we steeds verder uit op Hellas. De eindstand was 31-26 en de twee punten bleven in Oss.

Dynamico jongens C1 – Bevo 28-20.
We begonnen aan de wedstrijd met veel zin. De eerste vijf minuten ging het erg gelijk op. Na vijftien minuten gespeeld te hebben, kwam Bevo op een 5-9 voorsprong, maar we bleven als team spelen. Ondanks dat we veel gele kaarten en twee minuten kregen, bleven we ons eigen spel spellen. Uiteindelijk hebben we ons nog terug geknokt en gingen we de rust in met een 10-11 achterstand. 

We kwamen met veel energie de kleedkamer uit en begonnen weer doelpunten te maken. Hierdoor stonden we uiteindelijk na vijftien minuten gespeeld te hebben in de tweede helft van de wedstrijd met 18-16 voor. Toen begon de bank van Bevo en het publiek te mopperen en wij kwamen steeds beter in de wedstrijd.

Dat gold zeker ook voor Simon, onze keeper. Hij hield drie van de zeven penalty’s en hij had ook zeker nog veel meer mooie reddingen. Helaas kreeg Bram rood, omdat hij drie keer tww minuten had gekregen. Dit was onterecht, maar daar kunnen we niks aan doen. Uiteindelijk hebben we de overwinning binnengehaald met een mooie 28-20 overwinning op Bevo.
Verslag: Mats van den Hengel

HWV – Dynamico meiden B1 17-26.
Omdat tww van onze eigen spelers niet mee konden doen, hadden we Sanne en Lina gevraagd om met ons mee te doen. Het begin van de wedstrijd ging goed, en we kwamen ook meteen op een redelijke voorsprong. Hierna zwakten we even af en kwam de stand weer bij elkaar, maar dat duurde ook niet te lang, want de ruststand was al wat verder uit elkaar: 9-13 voor ons. Na een rust met Arnhemse druiven gingen we met veel energie de tweede helft in. Op het begin van de tweede helft bleef HVW nog best wel bij, maar na een tijdje liepen we toch wel uit. Wel was Lisa nog door haar enkel gegaan, we hopen dat ze snel weer met ons kan meedoen. De eindstand was 17-26 in ons voordeel. En nu gaan we even twee weken genieten van de kerstvakantie!
Verslag: Nienke Hiemstra

Deel dit artikel:

Deel met Facebook
Deel met WhatsApp
Deel met Twitter
Deel met Linkdin