Hugo Megens staat met heren 2 op drempel kampioenschap: ‘Stabiliteit onze kracht’

Heren 2 kampioen van de hoofdklasse B? Nee, dat had Hugo Megens nou ook niet direct verwacht. Maar het gaat wel gebeuren, misschien komende zaterdag wel in de thuistopper tegen nummer 2 Apollo.

Mocht het toch een verliespartij worden, dan volgen er nog genoeg kansen. “Ons idee als promovendus was top-5 of top-3. Wat we precies konden verwachten, wisten we ook niet, maar wat we zeiden, klonk wel prima. Toch?” Jazeker, maar de realiteit bleek zelfs nog mooier. “De eerste wedstrijden wonnen we best makkelijk. En het bleef eigenlijk maar doorgaan, dat comfortabel winnen. Na een tijdje werd duidelijk wie onze concurrenten waren en ook die duels wonnen we.”

Twee keer werd er gelijk gespeeld, verloren werd er nooit. “Dat is het verschil met de rest. In de loop van de competitie zag je steeds meer verrassende uitslagen, kon de nummer één-na-laatst ook winnen van de nummer 2 of 3. Alleen wij deden daar niet aan mee. Stabiliteit was onze kracht.”

Prachtige lijn als promotie lukt
Maar het was niet alleen die eigenschap. “Rik Horbach kwam van het eerste om samen met Roy Govers te keepen. Dat scheelt veel. We hebben vijf, zes goede opbouwers. Met Nic Cornelissen hebben we een sterke cirkel. En ook op de hoek kan iedereen scoren. We zijn met z’n dertienen, maar die hadden we stuk voor stuk hard nodig”, zegt de Heesche linkerhoek.

Promoveren is leuk, maar na een goede start kwamen er wat twijfels in het team van coach Toon van de Goor of promoveren nou wel zo’n goed idee is. “Dan met name de langere reizen, maar inmiddels is dat volgens mij ook geen probleem weer. Ik heb dat eigenlijk ook nooit zo gezien. Nu moeten we ook vaak diep Limburg in. Dat kwartier of halfuur extra maakt dan ook niet meer uit. En in de tweede divisie zullen we ook meer worden uitgedaagd.” Bovendien, de lijn van de heren 1 (eredivisie) naar heren 2 naar de jeugd (heren A en jongens B jeugddivisie) wordt prachtig zo, vindt ook de 22-jarige Hugo.

Meer connectie met heren 1
Los van de goede prestaties hebben de laatstejaars Radboud-student Geografie, Planologie & Milieu en zijn teamgenoten een leuk seizoen. Ook door de trainingen. “Onder Vladan Mijalkovic trainden we echt apart, nu onder Damir Josipovic doen we ook veel gemixt. En je ziet dat we dan best goed tegen elkaar zijn opgewassen. Als de topspelers van heren 1 niet meedoen, dan verslaan we ze ook in een partijtje. Maar dat is niet het belangrijkste, door dat samen trainen en daarna in de kantine hangen voelen we ook veel meer connectie met elkaar. En misschien heeft dit ook wel bijgedragen aan het succes.”

Heren 2 kan zaterdag kampioen worden, om 21 uur in de Mondriaanhal. Hugo en consorten hopen op veel publiek. Kleine disclaimer: er bestaat een kans dat deze wedstrijd wordt uitgesteld, omdat de tegenstander veel coronagevallen heeft.

unnamed 1

Deel dit artikel:

Deel met Facebook
Deel met WhatsApp
Deel met Twitter
Deel met Linkdin