Seniorenverslagen: heren 2 kampioen, punt heren 1, offday dames 1

OSS/HEESCH – De heren van Dynamico pakten een punt, de dames hadden een offday in het weekend waarin de ogen het meest gericht waren op heren 2, die kampioen werden.

Dynamico heren 2 – Apollo 34-21.
Met nog vijf wedstrijden te gaan kroonde heren 2 zich tot kampioen van de hoofdklasse in de Osse Rusheuvel. Van zenuwen in het kampioensduel was geen sprake. Apollo, de runner-up, werd onder aanvoering van topscorer Olaf Langens (die ongeveer de helft van de treffers voor zijn rekening nam) met groot gemak verslagen. De ploeg van Toon van de Goor kan zodoende al vijf competitewedstrijden oefenen voor het nieuwe avontuur in de tweede divisie.

Dynamico heren 1 – Vrone/Berdos 33-33 (21-14).
Een soort van blij zijn met een punt, terwijl je in de rust nog met zeven punten voor staat. Een opmerkelijke combinatie voor de heren 1 in hun eredivisieduel met Vrone/Berdos. Voor de rust geen vuiltje aan de lucht in de Rusheuvel; het spel tegen de ploeg die één puntje meer heeft, is flitsend. 21-14, de cijfers spreken boekdelen. Maar na rust komen de Noord-Hollanders puntje voor puntje dichterbij. Met een kleine vijf minuten op de klok lijken de gasten zelfs een voorschot te nemen op de overwinning. Maar bij 31-33 forceert aanvoerder Erik Loeffen een tijdstraf voor de tegenstander en maakt vanuit de tweede lijn de aansluitingstreffer. Frennie Bens redt een punt, door een open kans vanaf de cirkel te promoveren tot doelpunt. Bij het enige andere gelijke spel van de heren was diezelfde Frennie het die kort voor tijd de gelijkmaker noteerde.

unnamed 2

Na het fluitsignaal krijgt Vrone/Berdos nog een 9 meter, maar die verdwijnt naast het doel. Dynamico gaat Vrone/Berdos zo niet voorbij op de ranglijst. Er waren ook wat andere staartduels in de eredivisie, die qua resultaten niet ongunstig uitvielen. De ploeg van trainer Damir Josipovic lijkt redelijk safe te staan.

Scores Dynamico: Erik Loeffen 6, Frank Loeffen 6, Wout van Iperen 6, Merijn van Loon 4, Jesper van Kessel 2, Martin van Iperen 2, Thomas van Kessel 2, Frennie Bens 2, Firouz Hosseini 2, Twan van Iperen 1.

Dynamico dames 1 – Apollo 14-26.
Bij een duel tussen de nummer 2 en 4 verwacht je een evenwichtiger duel dan het werd in ’t Vijfeiken in Heesch. Maar onze dames (eerste klasse zuid) beleefden een totale offday. Die werd helaas ook in de cijfers duidelijk.

Deel dit artikel:

Deel met Facebook
Deel met WhatsApp
Deel met Twitter
Deel met Linkdin