Jeugdig Dynamico verschaft zichzelf met degelijke winst lucht op ranglijst eredivisie

Dynamico HS1 EHC 20211016 34
Frennie Bens: veel speelminuten door blessure Wout van Iperen. Hij pakte het zaterdagavond goed op.

OSS – Een even broodnodige als prettige eerste zege voor de mannen van Dynamico in de eredivisie. De kelderkraker tegen EHC werd met 31-27 (rust 14-12) gewonnen, waardoor de Oss/Heesche formatie nu drie teams onder zich telt op de ranglijst. De jeugd kreeg volop speeltijd.

Donderdag moest Dynamico uit bij mede-eredivisionist Bevo 2 voor de beker. Er werd afgereisd met een zeer jeugdig team door enkele afwezigen: Firouz Hosseini, Pim van Munster, Nic Cornelissen Wenting, Jari van Vliet en Raimo van de Vlasakker mochten mee. De laatste vier maakten allemaal hun debuut, de laatste twee zelfs met scores. De nederlaag viel groter uit dan verwacht (32-19), maar meer pijn deed het uitvallen van Wout van Iperen met een knieblessure.

De ernst is nog niet duidelijk, maar Wout meldde zich zaterdagavond op krukken in de Rusheuvel. Hij werd op de tribunes vergezeld door onder anderen de dames (die daarvoor ook hadden gewonnen), de heren 2 en het team van de week (de D2). Door zijn afwezigheid kwam de jeugd ook deze wedstrijd aan de bak. En Jari van Vliet scoorde meteen weer. Dat was Dynamico’s laatste treffer van de wedstrijd.

Dynamico HS1 EHC 20211016 31
Jari van Vliet: eerste minuten én eerste goal in de eredivisie.

Redelijk niveau
De ploeg van trainer Vladan Mijalkovic haalde een redelijk niveau zaterdagavond. Er waren zeker zaken voor verbetering vatbaar, maar Dynamico had telkens wel de regie. Er waren alleen momenten dat je het gevoel had dat de tegenstander definitief afgeschud kon worden, maar standen als 7-3 en 25-17 werden door mindere fases ingeruild voor standen als 14-12 (rust) en 28-25. Met die laatste stand werd het in de slotfase toch nog even spannend, maar een eindsprintje zorgde ervoor dat Dynamico zijn eerste overwinning boekte en nu drie punten heeft na vijf duels.

Volgende week wacht de lastige uitwedstrijd tegen E&O. Maar als het kwartet Chiel van Iperen-Frank Loeffen-Frennie Bens-Twan van Iperen (de laatste twee zowel aanvallend als verdedigend) het niveau haalt van zaterdag, dan is het wellicht toch mogelijk om het de favoriete Emmenaren lastig te maken.

Zaterdag, competitie: Dynamico – EHC 31-27 (14-12). Scores Dynamico: Chiel van Iperen 9, Frank Loeffen 9, Erik Loeffen 4, Frennie Bens 4, Twan van Iperen 2, Jesper van Kessel 2, Jari van Vliet 1.

Donderdag, beker: Bevo 2 – Dynamico 32-19 (14-10). Scores Dynamico: Thomas van Kessel 4, Kevin van Erp 3, Frank Loeffen 3, Jari van Vliet 2, Frennie Bens 2, Jesper van Kessel 2, Raimo van de Vlasakker 1, Erik Loeffen 1, Twan van Iperen 1.

734d7684 b9ce 4aa8 ac4e 123b5dac8775
De overwinning vieren met het team van de week.

Deel dit artikel:

Deel met Facebook
Deel met WhatsApp
Deel met Twitter
Deel met Linkdin