Jongens B boeken heerlijke overwinning in topper om je vingers bij af te likken

OSS – De jongens B hebben nog een lange weg te gaan (acht duels met nog enkele subtoppers), maar na de gewonnen topper tegen Hercules (30-27 na ruststand van 15-13) staat de ploeg van Kevin en Carin van Erp wel op pole position om de Nederlandse titel te pakken. De tweede helft was ongelooflijk spannend en pas anderhalve minuut voor tijd werd duidelijk wie zou winnen.

Om met de beslissing te beginnen: bij 27-26 kwam Hercules niet tot een succesvolle afronding, waarna nog ongeveer 100 seconden resteerden. Sam Peperkamp werd vrijgespeeld op de rechterhoek. En hoewel het totaal niet zijn favoriete positie is, liet hij daar niks van blijken in zijn kiezelharde worp dat via de binnenkant van de paal insloeg als een bom. Hercules werd nog gehaaster en onzorgvuldiger, waardoor er nog wel aan beide kanten gescoord werd, maar er geen wending meer kwam: eindstand 30-27.

Het was wel een wedstrijd van wendingen. Dynamico kwam furieus uit de startblokken in de tweede helft en leek op weg om de partij voortijdig te beslissen toen Daan Bremmer 19-14 maakte.

Maar die hoop van het talrijk opgekomen publiek bleek niet uit te komen. Hercules herpakte zich en kwam beetje bij beetje dichterbij. Thomas Jansen bewaarde zijn beste spel voor het moment dat de Hagenaren de regie van het duel leken over te nemen. Hij maakte zowel de 22-19 als de 23-20 om het momentum van de gasten te doorbreken.

Maar helaas kwam er van uitstel geen afstel. Bij 23-20 scoorde Hercules vier keer op rij. Maar het knappe van de thuisploeg was dat het niet panikeerde en rustig bleef handballen. Dat de eerste twee aanvallen erna direct raak waren, speelde natuurlijk ook een grote rol. Nils Verstegen zorgde met een knappe actie voor de 25-24. Vervolgens vielen de doelpunten weer om en om, werd de marge nooit groter dan één. Tot de eerder genoemde 28-26 dus.

Maar met alle beschreven momenten zijn de topscorers van Dynamico-zijde nog niet genoemd. Linkeropbouwer Jeffrey van Erp was de man die van afstand meerdere malen de Hercules-keeper liet vissen. Rechteropbouwer Bart Hanenberg maakte net zoveel treffers, maar hij deed dat juist met schijnbewegingen/passeeracties en vervolgens een zuivere afronding, een beetje aan zijn vader Egiel denkend in voorbije dagen. Zowel Jeffrey als Bart noteerden ook nog wat rake penalty’s.

En wat te denken van Joep Smits. De linkerhoek was de man van de eerste helft, toen Dynamico tot 10-10 iets harder leek te moeten werken voor de treffers. Maar Joep was de speler die vanuit de hoek Hercules soms tot wanhoop dreef. En ook in de tweede helft had hij nog een cruciale inbreng, met onder meer een zelf afgedwongen en afgeronde break.

Daarmee is nog niet iedereen en alles genoemd. Het allerbelangrijkste uit deze extreem gelijkwaardige wedstrijd dan toch maar even: de teamspirit. De energie die in de wedstrijd én op de bank werd getoond, zal Dynamico nog hard nodig hebben in het restant van de competitie. Het programma is zwaar en er liggen nog enkele potentiële bananenschillen op de weg naar de Nederlandse titel.

Maar feit is: Dynamico heeft alles in eigen hand om aan het einde van de competitie een feestje te mogen vieren. Het zou wat zijn!

Dynamico jongens B1 – Hercules 30-27 (15-13). Scores Dynamico: Bart Hanenberg 7, Jeffrey van Erp 7, Joep Smits 6, Nils Verstegen 3, Viktor Schurink Quintero 2, Sam Peperkamp 2, Thomas Jansen 2, Daan Bremmer 1.

Deel dit artikel:

Deel met Facebook
Deel met WhatsApp
Deel met Twitter
Deel met Linkdin