Jongens D2: topseizoen met officieuze titel

Verslag door de coaches van de D2
Dick van den Hengel / Bjorn Fransen

Officieel geen kampioen. Maar officieus zeker.
15 wedstijden gespeeld:
12x gewonnen
2x gelijk
1x verloren

Afgelopen jaar was het eerste seizoen voor dat de jongens bij de D-jeugd gingen spelen. Het complete team ging over vanaf de E-jeugd.

In het begin van het seizoen werden we verrast door een anonieme sponsor en werd het complete team voorzien van nieuwe trainingspakken en tassen voorzien van hun eigen naam.

We zijn de competitie gestart in West Brabant waar we de eerste helft van het seizoen hebben gespeeld. Na 8 leuke wedstrijden te hebben gespeeld waren de jongens van Dynamico D2 nog ongeslagen. In 4 van deze 8 wedstrijden hebben ze het zelfs voor elkaar gekregen dat iedereen uit het team kon scoren wat een prestatie op zich is. Op dit moment een doelsaldo van +144 doelpunten.

Nadat de helft van de competitie erop zat en we op ruime kampioenskoers waren zijn we overgeplaatst naar het noordelijke deel van Brabant. In plaats van dat we tegen eerstejaars spelen, moeten we nu tegen tweedejaars D-jeugd aan treden.

De eerste wedstrijd hierin was een tegenvaller. De tegenstander was vele malen groter wat resulteerde in het eerste verlies van het seizoen. De overige wedstrijden die we nog mochten spelen, hebben we niets meer verloren. De uiteindelijke kampioen heeft drie wedstrijden verloren afgelopen jaar waarvan twee keer tegen onze jongens.

Al met al een topseizoen gespeeld en kan eigenlijk met trots zeggen dat we voor het gevoel zeker kampioen zijn geworden.

Enkele kleine feiten van afgelopen seizoen:
1: Aantal doelpunten gemaakt door het team: 330 stuks
2. Topscoorders Jongens D2:
Mats van den Hengel 72 doelpunten
Lars van den Berg 58 doelpunten
Joep Fransen 56 doelpunten
Thowi van de Meulenreek 54 doelpunten.

3. Meeste Ballen tegen gehouden:
Niels van den Hengel op nummer 1
Simon Fransen nummer 2

4. Coach Bjorn Fransen heeft 0 wedstrijden verloren dit jaar. (tijdens de verloren wedstrijd zat hij met corona thuis)


Deel dit artikel:

Deel met Facebook
Deel met WhatsApp
Deel met Twitter
Deel met Linkdin