Sterke comeback tegen Hellas zorgt voor mooi afscheid van Rik, Erwin, Harm en Vladan

OSS – Een tot de laatste seconden spannende wedstrijd met goede afloop. Een mooie afscheidsduel voor drie spelers en de trainer. Dat was Dynamico – Hellas allebei. Eindstand: 32-31 nadat de Oss/Heesche equipe in de rust nog fors achter stond (13-18). Door de zege eindigen de donkerblauwen vermoedelijk op de elfde plaats in de eredivisie.

Eerst naar de stoppende steunpilaren. Zowel Rik Horbach als Erwin van den Elzen kreeg speeltijd en maakte acht reddingen, en niet alleen op makkelijke ballen. Zo stopte Rik onder meer een strafworp en Erwin een open kans. Zij konden dan ook met een goed gevoel hun handbalschoenen aan de wilgen hangen. Datzelfde gold voor Harm van Iperen, die geen goals maakte, maar ook zijn aandeel had in de overwinning. En tot slot was het ook een perfect afscheid voor trainer Vladan Mijalkovic. Hij zorgde ervoor dat zijn team na een matige eerste helft de wedstrijd volledig omdraaide en alsnog won. Allemaal werden zij na afloop in het zonnetje gezet door aanvoerder Erik Loeffen.

Dynamico H1 Hellas H1 20220525 52
Chiel van Iperen legt aan voor weer een vlammend schot.

Van 14-19 naar 19-19

Over de wedstrijd: in de eerste helft had Hellas constant het initiatief qua score. De Hagenaren wilden ongetwijfeld revanche voor de thuisnederlaag in januari, toen zij een onrustige periode beleefden. In eerste instantie bleef Dynamico op het tandvlees aangehaakt, maar met de rust in zicht plaatsten de gasten een versnelling, waardoor de tussenstand bij rust 13-18 was.

Als Dynamico nog iets wilde, moest het scherp uit de kleedkamer komen. Én of dat lukte. Thomas van Kessels 14-18, daar had Hellas nog een antwoord op (14-19), maar daarna was het Chiel van Iperen time. Hij maakte vier van de vijf volgende treffers. De andere was wederom van Thomas, waardoor het zomaar ‘ineens’ weer gelijk stond, 19-19, voor het eerst na 6-6.

Van 1 naar 2 naar 6

Frennie Bens prikte de 20-19 binnen en vanaf dat moment had Dynamico het initiatief qua score. Eerst telkens met een marge van 1 (21-20 en 22-21 van Erik, 23-22 van Thomas), daarna van 2 (24-22, 25-23 en 27-25). En bij die laatste stand sloegen de mannen van Vladan de beslissende slag. Vier goals op rij en de buit was binnen: 31-25.

Die zin klopt, want Hellas kwam inderdaad niet meer terug, maar tegelijkertijd vertelt die maar het halve verhaal. De Hellenen richtten zich nog één keer op, zeker toen Dynamico in een dubbel ondertal kwam. Bij 31-30 stond er nog één minuut op de klok en koos de Haagse ploeg voor een offensieve dekking. Dat het thuisteam dat goed uitspeelde, met een treffer van Chiel tot gevolg, bleek later cruciaal, want Hellas maakte ook nog zijn 31ste treffer. Toen was de tijd – zo’n tien seconden – echt te kort om nog een punt te pakken.

Dynamico H1 Hellas H1 20220525 116
De spelers, de technische staf en de teams van de week beleefden een mooie avond in De Rusheuvel.

Elf punten uit laatste tien duels
Dat zou voor ons zuur zijn geweest, want met een punt had het provinciegenoot GHV niet ingehaald op de ranglijst. Dat gebeurde nu wel. De Goirlenaren spelen dit weekeinde pas hun laatste wedstrijd, maar uit bij BFC wordt het heel moeilijk om punten te pakken. Het lijkt er dus op dat Dynamico elfde wordt in de eredivisie, bestaande uit zestien clubs.

Al met al een knappe prestatie na het vertrek van ‘spelverdeler’ Jordi van Erp. Tien wedstrijden geleden zag het er nog slecht uit (twintig gespeeld, negen punten), 1 punt voorsprong op de enige degradatieplek), maar uit de laatste tien duels werden elf punten gepakt, waardoor Dynamico al twee wedstrijden voor het einde veilig was en waardoor het vier of vijf teams uiteindelijk onder zich houdt.

Dynamico – Hellas 32-31 (13-18). Scores Dynamico: Chiel van Iperen 13, Thomas van Kessel 6, Erik Loeffen 6, Frank Loeffen 4, Frennie Bens 2, Kevin van Erp 1.

Kijk de wedstrijd hier terug

Op de bovenste foto, vanaf linksboven met de klok mee: Vladan Mijalkovic, Rik Horbach, Harm van Iperen en Erwin van den Elzen.

Knipsel 2

Deel dit artikel:

Deel met Facebook
Deel met WhatsApp
Deel met Twitter
Deel met Linkdin