Maud van Deutekom: ‘Vooroordelen niet waar, dames 3 heel leuk team’

Alle hordes zijn genomen, per 1 juli is Dynamico een feit. Hoogste tijd om jou op een leuke manier voor te stellen aan onze (toekomstige) bestuursleden. Deze keer: secretaris Maud van Deutekom en tevens speelsters dames 3.

Vertel eens wie je bent en waar onze clubgenoten jou van kunnen kennen.
“Ik ben Maud van Deutekom, 23 jaar en heb altijd in Oss gewoond. Ben via school bij Olympia beland, ik ging met Frennie Bens en Quinty Kuijpers mee. Ik was meteen verkocht. Dat was niet zo bij turnen en tennis dat ik ervoor deed. Ik heb altijd gespeeld, ben alleen wel een jaar uit de roulatie geweest tijdens mijn eerstejaar senioren omdat ik mijn kruisbanden afscheurde. Ik heb even de dames A getraind en kwam via mijn ‘plusvader’ Bas van de Donk, toen voorzitter van Olympia, terecht bij de projectgroep die de fusie moest voorbereiden. Ik vond het leuk om de vereniging(en) zo op een andere manier te leren kennen. Het is mooi om iets terug te kunnen doen. Dus toen ik gevraagd werd voor het bestuur heb ik ja gezegd.”

Wat doe je in het dagelijks leven (naast alles wat je voor/bij de club doet)?
“Ik woon sinds een halfjaar in de Mettegeupel samen met Erik Loeffen, aanvoerder van de heren 1. Ik werk bij het Algemeen Octrooi- en Merkenbureau in Eindhoven als juridisch medewerker. En naast het handbal heb ik al een paar keer de Nijmeegse Vierdaagse uitgelopen: drie keer de veertig kilometer en één keer de vijftig kilometer.”

Met de dames zijn jullie voorlopers geweest op het gebied van samenwerking. Vertel daar eens over.
“Dames 3 is een goed gemixt team. De vooroordelen waren dat dat met vrouwen niet goed zou lopen, maar het tegendeel is waar. Het is echt een heel leuk team, getuige ook ons laatste digitale teamuitje. En we speelden ook aardig; toen de competitie werd stilgelegd, stonden we vierde van de tien. De derde plek had zeker nog gekund. Ik ben zelf inmiddels cirkelloper. Degene die me de laatste jaren niet hebben zien spelen, zullen verrast zijn. Die kennen me natuurlijk als middenopbouwer. Maar ik denk dat deze stap goed is. Want voor middenopbouw heb ik geen goed afstandsschot en op de cirkel kan ik meer mijn ding doen.”

Team foto Dames 3 1000
Dames 3.

Tot slot nog een aantal random vragen en dilemma’s.
Van welke trainer heb je als speler het meest geleerd?

“Tim Doetjes. Die benadert alles op een positieve manier en dat werkt. En hij houdt ons goed bij de les.”

Met welke Dynamico-er heb je het laatst geappt?
“Erik natuurlijk, maar los daarvan: Erwin van den Elzen. Erik en Erwin zijn goed bevriend. De andere vrienden uit hun vriendengroep hebben ook allemaal een vriendin. Met de dames klikt het ook allemaal. Zodoende.”

Stel: de Olympische Spelen worden in Nederland georganiseerd. Welke drie sporten wil jij naast handbal nog meer bijwonen?
“Turnen, paardrijden en schoonspringen.”

Waar zou je heel graag nog een keer op vakantie willen?
“Naar Canada, die natuur spreekt me heel erg aan. En ik zou ook nog een paar mooie roadtrips door Amerika willen maken. Ik ben al ooit in New York geweest, dat was echt een indrukwekkende stad.”

Heb je nog een Netflix aanrader voor de rest van de club?
“Grace and Frankie, een komedie over twee oude vrouwen die vrienden worden doordat hun mannen verliefd op elkaar worden.”

Hoeveel boetes heb je al gehad?
“Eentje maar, voor te hard rijden, 73 euro dacht ik.”

maud2
Maud zoals te zien was op de dameskalender van Olympia.

Je bent zo oud als je je voelt. Welke leeftijd is dat voor jou?
“Ik voel me gewoon 23. Ik werk nu anderhalf jaar en vind het heel leuk, de tijd gaat zo snel. Nee, ik mis studentenleven niet. Dat van mij was ook niet zo ruig hoor. Na het hbo heb ik nog even de universiteit gedaan, maar daar miste ik structuur.

Nooit meer een spelletje spelen of nooit meer een spelletje winnen?
“Nooit meer winnen dan toch maar. Ik kan best goed tegen mijn verlies als er eerlijk gespeeld wordt. Erik kan dat wat minder goed, maar al met al ook best goed hoor. Het enige is dat Erik winnen belangrijker vindt dan ik. Als hij een spelletje wint, hoor ik het de hele avond. Andersom niet.”

Met 1 punt verliezen of met 20 doelpunten afgeschoten worden?
“Het eerste. Dan heb je misschien iets meer frustratie na afloop, maar dan was de wedstrijd leuker en is de kans ook groter dat je zelf goed gespeeld hebt.”

Een week zonder auto of een week lang iedere dag de afwas doen?
“Da’s niet zo moeilijk, een week zonder auto. Ik reis met de trein naar mijn werk – nu dan even niet door de corona – omdat ik ook niet meer zo graag in de auto stap. Vorig jaar heb ik een heftig ongeluk gehad. Op de snelweg is er iemand met 100 km per uur achter op me gereden. Ik kon nog wel remmen toen het voor me stilstond, de automobilist achter me niet. Ik hield er gelukkig geen verwondingen aan over, maar je schrikt er flink van.”

Deel dit artikel:

Deel met Facebook
Deel met WhatsApp
Deel met Twitter
Deel met Linkdin