Merijn van Loon houdt van het trekken en sleuren rond de cirkel

Of dat Merijn van Loon zich de uitwedstrijd bij Havas kan herinneren? Jazeker, al zou hij die herinnering misschien liever wegstoppen. “Wat een slechte wedstrijd, we verloren ruim.” De cirkelloper vreest niet dat het deze zaterdag een herhaling van zetten wordt. “We staan er heel anders voor dan toen. In het begin van het seizoen kwamen we niet in ons spel. Pas toen we de eerste punten pakten, volgde het betere teamsamenspel.”

In die fase deed Dynamico de rode lantaarn over aan Havas, dat nu vier punten minder telt. “Dit is een heel belangrijke pot tegen een directe concurrent, deze moeten we écht winnen. Ik vermoed dat het heel spannend wordt. Ze staan dan wel laatste, maar ik zie ooit uitslagen van ze die toch behoorlijk zijn. Uit gewonnen bij EHC, maar met een paar punten verschil verloren van Aalsmeer 2.”

Merijn draait zelf een mooi seizoen, met best veel speeltijd. “Sowieso verdedigend maak ik veel minuten. In de aanval zijn we met drie cirkellopers, dus dat kan nog wel eens verschillen. Een mooie concurrentiestijd. Of het eigenlijk niet één cirkelloper te veel is? Nou, Twan en Harm van Iperen hebben ook een grote rol in de verdediging, dus het kan zo wel. Dat vinden we alle drie misschien wel net zo mooi als aanvallen. Dat trekken en sleuren, dat fysieke, dat doen we allemaal heel graag.”

Pas op dertiende van voetbal naar handbal
Dat Merijn eredivisie handbalt, is best verwonderlijk als je zijn sportloopbaan ziet. “Ik heb heel kort gehandbald bij de kabouters, maar ging heel snel bij Margriet voetballen. Dat heb ik zes, zeven jaar gedaan als keeper. Toen ik er niet zo veel meer aan vond en nadacht wat ik wilde, belde Jordi van Erp me op of ik wilde invallen op een beachtoernooi. Nou, dat beviel uitstekend. Het ging goed en ik vond het heel gezellig. Natuurlijk moet je dan nog veel leren, maar voordeel was wel dat ik balgevoel had en atletisch was.”

unnamed 1
Samen met broer Rik een paar weken geleden in de wedstrijd tegen Houten.

“Ik ging al wel snel naar het eerste kijken, keek ook wel op tegen die spelers en dacht ‘wat vet’. Maar ik was er niet mee bezig dat ik daar ook ooit zou belanden. Bij mij ging het geleidelijk met jeugddivisie in de B en A. Daarna heb ik twee jaar heren 2 gespeeld. Dat was een goede tussenstap. Toen ik daar een bepalende speler werd, kwam ik onder Frans van Erp in het eerste. In de eerste divisie nog, het seizoen vóór de promotie. Ja, bij Bevo 2 was ik er toen ook bij in de finale van de play-offs, maar toen kwam ik niet van de bank af.”

Elk seizoen erna werd zijn rol prominenter. Leuk hoogtepunt van twee weken geleden: het debuut van broer Rik tegen Houten. “Olympia/Dynamico heeft een grote historie met broers in één team. De Loeffens, Van Iperens. En nou wij een keer. Dat vond ik toch wel heel speciaal.”

unnamed
Merijn met vader Gijsbert en moeder Miep voor de automaat. Een mooie pauzeplaats in het noorden van Oss.

Geitenschepijs heerlijk romig
Merijn (22) is naast het veld ook een bezige bij. Hij is sinds deze zomer van de HAS af in Den Bosch en is nu fulltime adviseur bij Agrifirm. Daarnaast werkt hij volop mee bij zijn ouders in het geiten- en kalverenbedrijf aan de noordelijke rand van Oss. Wie weet neemt hij het bedrijf ooit wel over. Maar dat is toekomstmuziek. Merijn draagt ook zorg voor de automaat die aan de weg staat. Met geitenkaas en geitenschepijs. “Of dat lekkerder is? Ik denk het wel. Het is heerlijk romig. En we krijgen ook veel positieve reacties. En daar is het ook om te doen, want heel veel winst maken we niet op die automaat. Daar is het ook niet om te doen. We willen goodwill kweken.”

Daarom nodigt Merijn ook iedereen van harte uit om een keer langs te rijden bij het bedrijf aan de Mikkeldonkweg. Zaterdag zullen er visitekaartjes worden uitgedeeld tijdens de wedstrijd tegen Havas. Uiteraard hoopt onze cirkelloper dat jullie dan ook massaal van de partij zullen zijn. Aanvang: 20.50 uur.

Deel dit artikel:

Deel met Facebook
Deel met WhatsApp
Deel met Twitter
Deel met Linkdin