Wout van Iperen geeft met droomrentree Dynamico-heren flink wat ademruimte

OSS – Een belangrijke stap richting lijfsbehoud. Zo zou je de winst van de heren van Dynamico (30-26 na ruststand van 15-13) tegen hekkensluiter Havas het beste mogen omschrijven. De marge ten opzichte van de streep is nu zes, waardoor er weer voorzichtig begonnen kan worden aan een begroting met een nieuw seizoen eredivisie.

De thuiswedstrijd tegen Havas had best wel wat parallellen met het affiche van vorig seizoen. Ook toen was het scoreverloop ongeveer hetzelfde, had de uiteindelijke zege grote waarde en was er iemand die na lang blessureleed op prachtige wijze zijn rentree maakte. Een dik jaar geleden was dat Geert van de Goor, die overigens vandaag als oproepkracht (vanwege de blessure van Chiel van Iperen) ook weer een belangrijk aandeel had in de overwinning.

Nu ging het om Wout van Iperen, de broer van Chiel die zijn laatste eredivisiegoal maakte in oktober 2021. Daarna was er lang blessureleed. Op de training liet hij alweer een tijdje zijn kunsten zien, en in de kelderkraker deed hij dat nu dus ook. Voor rust maakte hij al op een voor hem bekende wijze een treffer (de 11-9, zie foto), maar na rust ging de rechterhoek pas helemaal los. Hij liet het publiek in het tweede bedrijf nog eens zes keer juichen.

De meeste decibellen werden geproduceerd toen Wout – uiteindelijk ook nog topscorer deze avond aan Dynamico-zijde – 28-25 maakte. Dat voelde al alsof de buit binnen was. En toen in de aanval erop Havas de paal raakte, was het verzet van de Almeerders gebroken. Thomas van Kessel en Erik Loeffen bepaalden de eindstand op 30-26. Met flinke juichkreten tot gevolg.

Dynamico had de hele wedstrijd de leiding, in de eerste helft telkens met een punt of twee. Dat was ook de marge bij rust (15-13). De eerste tien minuten erna leek de formatie van Damir Josipovic al snel de wedstrijd te beslissen – 23-19 mede omdat toen Wout vier keer scoorde – maar de geel-blauwe opponent gaf zich niet gewonnen en kwam puntje voor puntje dichterbij. Bij 25-24 en tien minuten op de klok had het zomaar nog mis kunnen gaan. De 26-24 van Merijn van Loon en de 27-25 van Geert van de Goor mochten ook zeker het predicaat cruciaal dragen.

Uiteindelijk werd het dus eind goed al goed. Dynamico moet de onderste regionen zeker nog in de gaten houden, maar heeft even wat ademruimte.

Dynamico – Havas 30-26 (15-13). Scores Dynamico: Wout van Iperen 7, Erik Loeffen 6, Frank Loeffen 5, Geert van de Goor 3, Merijn van Loon 2, Frennie Bens 2, Jesper van Kessel 1, Twan van Iperen 1, Thomas van Kessel 1, Martin van Iperen 1, Firouz Hosseini 1.

Deel dit artikel:

Deel met Facebook
Deel met WhatsApp
Deel met Twitter
Deel met Linkdin