Sanne Turlings en Silke van der Donk vallen op bij degelijke zege dames

OSS – De eindstand 27-21 (rust 13-12) past bij een wedstrijd tussen de nummers vier en zes van de competitie. Hoe zal de thuiszege van de Dynamico-dames op De Sprint over een paar jaar herinnerd worden? Een redelijke onverwachte topscorer en een scorend debuut van een B-junior.

De dames speelden voorafgaand aan de heren in De Rusheuvel. De start was verre van wenselijk (2-4) en ook na het onschadelijk maken ervan leek het of de gasten uit Deurne weer een voorschot namen op de zege (5-8). Voor rust was de schade hersteld, maar in de tweede helft duurde het nog een tijdje voordat de equipe van Peter van der Vloet afstand namen. Bij 16-16 zorgden vijf treffers op rij voor de beslissing, waarna de zege nooit meer in gevaar kwam.

Tot zover de feiten, nu de jus. Dit seizoen zijn vaak Sabine Bouwman en Aemy Sevinga die scorend de schijnwerpers op zich gericht weten te krijgen. De rest van de productie wordt dan aardig verdeeld over de rest. Sabine was aardig op schot met acht treffers, maar toch mocht iemand anders zich verrassend topscorer noemen.. Cirkelloper Sanne Turlings is een belangrijke schakel in het aanvalsspel, pakt ook altijd wel haar goaltje mee, maar is vooral belangrijk door het trekken en sleuren, zeg maar een dienende rol.

Maar deze zaterdagavond gold dat niet. Negen keer wist ze zich vrij te spelen op de cirkel en wist ze een pass op te waarderen naar een doelpunt. Vijf ervan vielen na de tussenstand 16-16, inclusief de eerste twee goals erna. Het waren dus ook nog eens cruciale doelpunten. Die zal lekker slapen vannacht.

En datzelfde zal gelden voor Silke van der Donk. Na de wedstrijd trad ze op als speaker van de heren 1, maar de B-junior eiste zelf ook een hoofdrol op deze zaterdagavond. Ze debuteerde – net als teamgenoten Jeske van den Berg en Marit van de Laar – en zette de kroon op het werk door vanaf de middenopbouwpositie de eindstand te bepalen op 27-21.

Dynamico – De Sprint 27-21 (13-13). Scores Dynamico: Sanne Turlings 9, Sabine Bouwman 8, Luca Banken 3, Aemy Sevinga 3, Lisa Turlings 2, Silke van der Donk 1, Britta Schoones 1.

Deel dit artikel:

Deel met Facebook
Deel met WhatsApp
Deel met Twitter
Deel met Linkdin