Met Sabine Hommersom krijgen dames er een echte allrounder bij

54b90839 d6b9 4047 88af f55903b959a9

De ene Sabine (Van Nistelrooij) gaat, maar de dames van Dynamico krijgen er een andere Sabine voor terug: Hommersom, een 27-jarige Arnhemse die sinds drie jaar in Oss woont. Zij is de opvallendste nieuwkomer aan de dameskant. De middenopbouwster speelde in haar voormalige woonplaats voor DFS en de voorlopers van die vereniging (onder meer AAC), onder meer in de tweede divisie.

De gymdocent voor speciaal onderwijs in Den Bosch hoeft niet lang na te denken over de vraag of het niveauverschil groot is met haar oude club. “Dat valt heel erg mee. Iedereen kan een goede bal gooien en er wordt leuk samen gespeeld. En heel belangrijk, er is genoeg fanatisme. Voor mij is het ook aanpoten op de training. Heerlijk, dat houd je lekker scherp.”

Voor mij is het ook aanpoten op de training. Heerlijk, dat houd je lekker scherp

Sabine verhuisde drie jaar geleden naar Oss voor de liefde, voor haar Osse partner die ze via de ALO had leren kennen. “Toen gooide ik het over een andere boeg. Ik bleef nog wel lid van DFS om af en toe een wedstrijd te spelen, maar besloot om te gaan tennissen bij Helios en voetballen bij Margriet. Ik ben wel heel fanatiek, maar kon niet zo goed voetballen, dus dat maakte het een beetje een frustrerende ervaring. Het was wel heel gezellig bij die club, maar doordat ik af en toe dus nog meehandbalde in Arnhem, wist ik weer wat ik miste en wilde doen. Toen ben ik rond gaan kijken en kwam ik bij Dynamico uit.”

En buiten het handbal, bevalt het in deze regio, toch een maatje kleiner dan Arnhem? “Ja hoor, heel erg goed. Tuurlijk was het even wennen, maar ik vind het hier heel leuk. Je hebt alles wat je nodig hebt en dat kun je ook nog eens allemaal lekker op de fiets doen.”

ff4d7421 5100 4137 87fe dde2bc5073c8

Ik ben een middenopbouwster die houdt van het spelletje met de cirkel, het opzetten van wissels en de afstandsschutters halen, maar uiteraard probeer ik ook zelf te schieten

Wat kunnen de Dynamico-fans van haar verwachten? “Ik ben een middenopbouwster die houdt van het spelletje met de cirkel, het opzetten van wissels en de afstandsschutters halen, maar uiteraard probeer ik ook zelf te schieten. Inderdaad, ik ben vrij allround, heb in de voorbereiding ook een paar keer op de cirkel gestaan. We kijken wel waar de coach me nodig heeft.”

Een 27-jarige Arnhemse met een verleden bij AAC, betekent dat ook soms dat ze met Estavana Polman (28) heeft samengespeeld? “Nee, volgens mij hebben we wel eens ooit getraind met haar, maar heel veel herinneringen heb ik daar niet aan. En dat we niet hebben samen gespeeld is logisch, want zij handbalde op haar dertiende in de eredivisie. Toen was ik nog lang niet zover.”

Naast Sabine nog drie nieuwkomers: Lidy van Iperen, Anke van den Berg en Marij van Dinther zijn overgekomen vanuit de A-jeugd

Naast Sabine Hommersom zijn er nog wat nieuwkomers aan de dameskant. Lidy van Iperen, Anke van den Berg en Marij van Dinther zijn overgekomen vanuit de A-jeugd. Zij zullen in het tweede gaan spelen. Tegenover de komst van dit kwartet stond het vertrek van vijf speelsters (Sabine van Nistelrooij, Inge Turlings, Selina van den Hurk, Carlijn Kleinpenning en Rianne Janssen). Van hen werd zondag met een speciaal georganiseerde wedstrijd afscheid genomen.

Paul Schobbers is ook dit seizoen weer trainer/coach. De dames 1 beginnen komende zondag uit bij Avanti (13.30 uur). Dames 2 starten een week later, ook met een uitwedstrijd, bij Tremeg 2 (11.20 uur).

Deel dit artikel:

Deel met Facebook
Deel met WhatsApp
Deel met Twitter
Deel met Linkdin