Wout is weer helemaal terug: ‘Ben fit en vrij in mijn hoofd’

wout 2
Foto’s: Rachelle Fotografie

Als de eerste twee duels van het nieuwe seizoen één ding bewezen, was het wel dat Wout van Iperen weer helemaal terug is. De 21-jarige Lithoijenaar was met 9 treffers een belangrijke schakel in de overwinning bij Aalsmeer 2 en bij de thuisnederlaag tegen Hellas scoorde hij ook 5 mooie doelpunten.

“Ik heb inderdaad nergens last meer van, voel me goed en vrij in mijn hoofd. Een kruisbandblessure kan door je hoofd blijven spoken, maar bij mij ging de knop vrij snel om toen ik aan het einde van vorig seizoen mijn rentree maakte.”

Een paar maanden extra rust heeft mijn knie geen verkeerd gedaan

Dat gebeurde kort voor de lockdown. Frustrerend dat het pas na enkele volledige wedstrijden alweer snel over was? “Nee, helemaal niet. Ik denk zelfs dat het misschien wel beter was. Een paar maanden extra rust heeft mijn knie geen verkeerd gedaan. Toen we aan de voorbereiding begonnen, was ik voor mijn gevoel weer helemaal terug.”

wout 1

Zoals eerder gezegd, dat bleek dus tijdens de eerste twee wedstrijden. Wat wel opviel: de doeltreffende breaks komen voorlopig van Jesper van Kessel, terwijl dat toch ook een beetje Wouts handelsmerk was. “Maar ik loop ook gewoon mee hoor, ik zie het als iets positiefs dat we dat aan twee kanten kunnen. En tegen Aalsmeer hadden we daar ook direct veel profijt van.”

Misschien komt er vanavond verandering in en is de masterstudent finance aan Tilburg University nu de afmaker van enkele breaks. Dynamico zal het nodig hebben tegen WHC-Hercules. “Een heel lastige tegenstander. Zij promoveerden tegelijkertijd met ons en bewezen in 2019/2020 meteen dat ze in de eredivisie thuis horen. Het zegt meer dan genoeg dat we vorig seizoen twee keer terecht van ze verloren.”

Tegen Hellas vond ik de dekking niet goed, ook al kregen we er maar 27 tegen. En met 19 goals win je nooit wedstrijden natuurlijk

Zijn broer Chiel is weer volledig inzetbaar, nadat hij de eerste twee weken door een trainingsachterstand nog niet voluit belast kon worden. Het zal beter moeten gaan dan tegen de stadsgenoot van WHC-Hercules. “Tegen Hellas vond ik de dekking niet goed, ook al kregen we er maar 27 tegen. En met 19 goals win je nooit wedstrijden natuurlijk. Ik vond mezelf ook minder dan tegen Aalsmeer. We werden weer even met beide benen op de grond gezet.”

Duidelijk was ook te zien dat Dynamico nog even moet wennen aan de nieuwe manier van verdedigen die trainer Vladan Mijalkovic beoogt. “Hij wil gevarieerd kunnen verdedigen, dat geregeld krijgen heeft even tijd nodig met het team. Van een aantal individuele tips heb ik al wel direct voordeel gehad, met name in het afronden.” Hopelijk geldt dat tegen WHC-Hercules ook weer.

wout 3

Deel dit artikel:

Deel met Facebook
Deel met WhatsApp
Deel met Twitter
Deel met Linkdin