Ook het derde uitduel in acht dagen tijd gewonnen; Dynamico leeft weer

ARNHEM – Drie zeges binnen acht dagen tijd en de wereld ziet er anders uit voor Dynamico. Uit bij DFS Arnhem werd knap met 34-37 (rust 14-19) gewonnen onder aanvoering van een excellerende Chiel van Iperen (14 doelpunten).

Tot vorige week zaterdag stond de ploeg van trainer Damir Josipovic nog op nul punten. En dan stonden er ook nog drie uitduels op het programma. Ok, doordeweeks stond er een bekerwedstrijd op het menu die gewonnen moest worden gezien het niveauverschil, wat ook gebeurde. Bevo-2 verslaan op eigen bodem én DFS, dat was enkel een scenario om van te dromen, maar dat gebeurde dus ook.

Door de twee zeges heeft Dynamico de laatste plaats en enige degradatieplek voorlopig overgedaan aan Havas. De zorgen om lijfsbehoud zijn daarmee zeker niet weg, maar het is ook fijn om te constateren dat er vier ploegen binnen twee punten staan. De donkerblauwe brigade leeft weer.

Naar de wedstrijd: tot 5-6 ging de partij gelijk op. Chiel van Iperen gaf toen met drie goals al een voorproefje wat er komen ging. En ook bij het eerste sprongetje – van 5-6 naar 6-10 – trof hij drie keer doel. Nog voor rust had hij zijn totaal al naar elf (!) gebracht met een ruststand van 14-19 tot gevolg. Dynamico zag in de eerste helft Jesper van Kessel voor het eerst dit seizoen doel treffen. Hij begon het seizoen bij heren 2, maar steekt zijn neus weer aan het venster bij heren 1.

In de tweede helft was de rol van Chiel (logisch) iets minder groot. Frennie Bens (4x raak) en Erik Loeffen (5 doelpunten) zorgden ervoor dat de doelpuntenmachine gewoon bleef draaien. De marge bleef intact, werd groter (7 bij 26-33) én slonk. Op dat moment loste keeper Lennart de Bever zijn collega Paul van Iperen (tien reddingen) af. En hij was direct belangrijk. Twee strafworpen, een bal op de cirkel en een break maakte hij allemaal onschadelijk, waardoor de spanning niet nog verder toenam en de ploegen uitkwamen bij een eindstand van 34-37.

DFS Arnhem – Dynamico 34-37 (14-19). Scores Dynamico: Chiel van Iperen 14, Erik Loeffen 5, Frennie Bens 4, Thomas van Kessel 4, Harm van Iperen 3, Merijn van Loon 3, Bart Hanenberg 1, Jesper van Kessel 1, Firouz Hosseini 1, Gjorge Bancaliski 1.

Knipsel

Deel dit artikel:

Deel met Facebook
Deel met WhatsApp
Deel met Twitter
Deel met Linkdin