Paul Verhoeven ‘van mini’s tot heren 1′

Een nieuwe club, een nieuwe naam, over ongeveer een halfjaar dan, want Olympia’89 en DOS’80 zijn nu bezig aan hun laatste seizoen als aparte verenigingen. Hoogste tijd om jou op een leuke manier voor te stellen aan onze (toekomstige) clubgenoten! Deze keer in ‘Ons kent ons’: Paul Verhoeven (bestuurslid DOS’80 en trainer DOS’80/Olympia’89 heren 3).

Coach Paul Verhoeven

Vertel eens kort wie je bent en waar onze clubgenoten jou van kunnen kennen.

Ik ben Paul, oudste zoon van een van de DOS-families en opgegroeid met handbal. Vroeger gingen we in de weekenden van sporthal naar sporthal en ben ik zelf natuurlijk ook gaan handballen. Ik begon bij de mini’s en eindigde bij heren 1 van DOS. In die jaren heb ik aardig wat derby’s gespeeld, waarvan we er veel wonnen, maar ook eentje heel pijnlijk verloren. Inmiddels handbal ik zelf niet meer, maar ben ik nog wel actief als bestuurslid handbalzaken en trainer van heren 3.

Wat doe je in het dagelijks leven (naast alles wat je voor/bij de club doet)?

Ik ben werkzaam als gebiedsbeheerder bij Waterschap Aa en Maas binnen de gehele gemeente Oss.

Wat is het allereerste dat jij als vrijwilliger voor de club deed?

Ik denk dat ik begonnen ben in het jeugdbestuur, maar dat is al zo lang geleden dat ik dat niet zeker meer weet.

Van welke trainer heb je als speler het meest geleerd?

Dat is Joop Reinders. Joop heeft mij van de hoek naar het midden gehaald. Ook maakten we met Joop vele videoanalyses van onder andere het Duitse team. Daar leerden we heel veel van. De vele handbaltheorieën van Joop in combinatie met Joop zijn omgang met pubers, maakt hem de trainer waar ik het meest van geleerd heb.

Wat vind jij de mooiste positie op het veld? Waarom?

Middenopbouw. Op die positie heb je de kans om het spel te dirigeren en te lezen hoe de wedstrijd verloopt. Daar direct op reageren en op die manier de mensen direct om je heen ook beter laten handballen maakt het een hele mooie positie.

Tot slot nog een aantal random vragen en dilemma’s.

Wat was vroeger (of misschien nu nog steeds) jouw bijnaam? Hoe is die ontstaan?
In het jaar dat ik bij De Gazellen speelde, noemde ze me altijd Stampertje. Omdat ze mij altijd aan konden horen rennen, haha.


Met welke Dynamico-er heb je het laatst geappt?
Heren 3 in een groepsapp.

Stel: de Olympische Spelen worden in Nederland georganiseerd. Welke drie sporten wil jij naast handbal nog meer bijwonen?
Finale 100 meter sprint (atletiek), wegwedstrijd wielrennen (vrouwen) & BMX. Bij de Winterspelen zou ik zeker naar het schaatsen gaan.

Hoe ben jij als je te diep in het glaasje hebt gekeken?
Overdreven vrolijk en volgens Sabine van Nistelrooij duidelijk herkenbaar aan mijn pretogen.

Heb je nog een Netflix-aanrader voor de rest van de club?
Peaky Blinders & Casa de Papel.

Hoeveel boetes heb je al gehad?
Boetes? Een stuk of 6-7 denk ik. Maar nooit hoger dan €50,-, terwijl mijn snelheidsovertredingen soms wel richting dat getal gaan.
NOOT: tussen het afnemen en het plaatsen van dit interview kwam nog een boete binnen en die was iets hoger dan 50 euro.

Voor de rest van je leven werken in de Carnaval Festival of op straat altijd achtervolgd worden door een draaiorgel?
Geen twijfel. De Carnaval Festival. Van een draaiorgel word je helemaal knettergek.

Een week zonder auto of een week lang iedere dag de afwas doen?
Wat? Een week zonder auto of een week iedere dag de afwas doen? Ik ga echt de afwas niet doen. Nee, daar heb ik echt een hekel aan. Dan toch maar een week zonder auto. Al is dat ook niks.

Deel dit artikel:

Deel met Facebook
Deel met WhatsApp
Deel met Twitter
Deel met Linkdin