Spetterende start dames maakt trainer trots, heren verliezen opnieuw

OSS / HEESCH – De dames van Dynamico hebben na twee duels vier punten in de eerste klasse Brabant. Ook de thuiswedstrijd tegen Groot Venlo werd overtuigend gewonnen: 30-25 na een ruststand van 16-9. De heren blijven kwakkelen in de eredivisie.

Dames, eerste klasse Brabant: Dynamico – Groot Venlo 30-25 (16-9). Scores Dynamico: Sabine Hommersom 6, Britta Schoones 5, Mirne Hoeks 4, Marli van Iperen 4, Babet Verstegen 3, Jessie van Lieshout 2, Eva Langens 2, Anne van Munster 2, Sanne Turlings 2.

Vorig seizoen verloor Dynamico nog twee keer van de Limburgse opponent, maar nu was daar geen sprake van. “En dertig goals, ik ben trots”, zo zei trainer Peter van der Vloet na afloop. “Trainen loont”, was zijn conclusie. Hoe dan ook, zijn ploeg had een droomstart: 9-1. “Daar hebben we de rest van de wedstrijd op kunnen teren”, vulde speelster Anne van Munster aan. Zij noteerde in die fase twee treffers, de 2-0 en de 5-1.

Wat ook opvalt: Dynamico lijkt niet afhankelijk van een of twee speelsters. De eerste tien doelpunten werden verdeeld over acht dames, een veelzeggende statistiek. Vanaf 10-2 kwam Groot Venlo iets beter in haar spel, maar echt spannend werd het nooit meer. Een marge van vijf was het dichtste dat de gasten in de buurt kwamen.

Heel leuk was dat Marli van Iperen, vorig seizoen bij dames 2, direct haar stempel drukte met vier treffers. Ook Babet Verstegen vervolgde haar goede start van vorige week. Sabine Hommersom (op de foto met de bal twee weken geleden tegen Tremeg) gooide zes keer raak, net zoveel als tegen Tremeg. Dit keer werd ze met die productie wel topscorer, al kwam Britta Schoones met vijf goals dicht in de buurt. De penalty waarmee Sabine de dertig vol maakte, was het verschil. Britta zal er niet om malen.

Heren, eredivisie: Dynamico – Hellas 19-34 (10-17). Scores Dynamico: Erik Loeffen 6, Chiel van Iperen 4, Thomas van Kessel 4, Frank Loeffen 2, Frennie Bens 1, Gjorge Bancaliski 1, Ruud van den Elzen.

Ook na zes duels staat de teller helaas nog op nul. Hellas, waar Dynamico vorig seizoen twee keer te sterk voor was, was een maatje te groot. Dat bleek al in de eerste helft. De tweede helft werd qua score bijna een kopie van de eerste. Vijf minuten voor tijd stond het 19-29, waarna alleen nog de gasten scoorden. Ruud van den Elzen maakte zijn eerste eredivisiegoal uit zijn loopbaan.

Deel dit artikel:

Deel met Facebook
Deel met WhatsApp
Deel met Twitter
Deel met Linkdin