Stunt in Arnhem: heren winnen overtuigend bij runner-up

ARNHEM – Een even soevereine als verrassende zege van de heren van Dynamico. Uit bij de nummer twee in de eredivisie, DFS Arnhem, werd knap gezegevierd: 27-32 (13-19). Na een sterke start kwam de zege nooit echt meer in gevaar.

DFS Arnhem begon 2024 als koploper, met het imposante puntentotaal van 28 punten uit 15 wedstrijden. De heenronde van de competitie kon haast niet beter. Maar in het nieuwe kalenderjaar draait het stroever. De koppositie werd verspeeld, maar de tweede plaats hadden de Arnhemmers nog wel in handen. Vorige week werd er uit bij Aalsmeer 2 een teken van leven gegeven met een 31-32 zege.

Desalniettemin bleek het vertrouwen broos. Na zes minuten in sporthal Rijkerswoerd stond de stand van 0-5 op het scorebord. Na drie minuten was er nog niet gescoord, maar toen gooide Erik Loeffen raak vanuit de tweede lijn. Een knappe goal vanuit de hoek van Cas Kerstens betekende de 0-2. Bij een tijdstraf van DFS werd duidelijk dat zij kozen voor een extra veldspeler in plaats van een keeper op zulke momenten. Opnieuw Cas en Harm van Iperen (bijna op zijn eigen ‘9’) profiteerden: 0-4. En Cas scoorde daarna ook nog mooi vanuit de hoek: 0-5.

En eigenlijk werd het daarna nooit meer echt spannend. Natuurlijk, DFS haakte aan, maar verder dan 4 a 5 goals kwam de thuisploeg nooit. Dat had ook alles te maken met de fenomenaal keepende Paul van Iperen. Hij stopte dertien ballen, twee keer met het hoofd waardoor hij even groggy was. Het bleek geen beletsel om de hele wedstrijd te spelen. En daarin scoorde hij ook nog twee keer, wederom door het lege doel tijdens een ondertalsituatie van DFS.

De rentree van Frank Loeffen na blessureleed kon eigenlijk ook niet mooier. Hij werd topscorer met zeven treffers. De penaltyspecialist deed zijn naam eer aan door een honderdprocentscore vanaf 7 meter te realiseren: 5 uit 5. Zijn terugkeer kwam goed uit, omdat een andere opbouwer – Jordi van Erp – er voorlopig even uit legt met een enkelkwetsuur. Zijn positie werd zaterdagavond goed overgenomen door Pim van Munster. Hij verdeelde het spel mooi, maar was ook dreigend. Vijf doelpogingen, vier keer raak.

Dynamico staat nu tiende en heeft zestien punten. Het gat met het linkerrijtje is te groot, maar wellicht kan de strijd worden aangegaan met Volendam 2 om plek 9. Hoe dan ook is het goed om nieuwe doelen te formuleren. Het beste resultaat ooit in de eredivisie stamt van twee seizoenen geleden: twintig punten en een elfde plek. Het is een mooie doelstelling om dat te verbeteren in de laatste tien duels.

DFS Arnhem – Dynamico 27-32 (13-19). Scores Dynamico: Frank Loeffen 7, Cas Kerstens 5, Erik Loeffen 5, Pim van Munster 4, Wout van Iperen 4, Paul van Iperen 2, Frennie Bens 2, Harm van Iperen 2, Firouz Hosseini 1.

Deel dit artikel:

Deel met Facebook
Deel met WhatsApp
Deel met Twitter
Deel met Linkdin