Teleurstellend slotduel vertelt niet het hele seizoen van onze dames

WANROIJ – De dames van Dynamico hebben de vreemde competitie die het seizoen ’21/’22 was door corona, met een nederlaag afgesloten bij HVW: 24-16 (rust 12-7). “Zeer teleurstellend”, luidde het oordeel van speelster Sanne Turlings na afloop.

De Heesch/Osse ploeg eindigt als achtste, maar dat vertelt niet het hele verhaal. De wedstrijd tegen White Demons wordt (als enige duel van de hele competitie) niet meer ingehaald. Zou dat wel gebeuren en zou die worden gewonnen – geen onrealistisch scenario -, dan was plek zes de eindnotering, een plaats precies in het midden waar de donkerblauwe dames vrijwel het hele seizoen bivakkeerden.

De scherpte was er in Wanroij lang niet altijd, en zeker niet bij het afronden van de kansen. Want die kreeg de ploeg van vertrekkend coach Jan van Munster en afscheidnemend trainster Jiska Vermeulen wel degelijk. In de tweede helft werd het wat beter, maar niet genoeg om het tij te keren. Inval-keepster Lieke Reinders speelde een prima partij.

Nu uitrusten na een lang en zwaar seizoen en over een tijd kijken wat er met de nieuwe trainer/coach Peter van der Vloet van te maken is de volgende jaargang.

HVW – Dynamico 24-16 (12-7). Scores Dynamico: Mirne Hoeks 5, Lieke van den Akker 4, Evi Hoeks 3, Sabine Hommersom 1, Anouk Maas 1, Luca Banken 1, Quinty Kuijpers 1.

Afbeelding: Lieke van den Akker staat op het punt om een van haar vier goals te maken.

Deel dit artikel:

Deel met Facebook
Deel met WhatsApp
Deel met Twitter
Deel met Linkdin