Thijs en Marit maakten historische treffers

Onverwachts vroeg kwam er een einde aan het handbalseizoen. De laatste wedstrijden van Olympia’89 en DOS’80 zijn gespeeld. Er kwam zo een einde aan respectievelijk 30 jaar wedstrijden voor de Osse club en 39 jaar voor de Heesche vereniging. Wie gaan de boeken in als de laatste doelpuntenmakers, het antwoord op die vraag zochten we vandaag uit. De antwoorden hadden we redelijk snel binnen.

Marit van de Laar uit Heesch (13)
The Flyers – DOS’80/Olympia’89 meisjes C1 11-25.
‘Toen onze coach Chris appte met de vraag wie in deze wedstrijd de laatste goal had gemaakt, wist ik het meteen. Die was van mij. Of het speciaal voor mij is? Het is gewoon een doelpunt, maar natuurlijk is het ook grappig. Normaal gesproken speel ik vooral op de hoek en de cirkel, maar omdat we zo ver voor stonden, wilde ik het een keer op de opbouw proberen. En vanaf die positie gooide ik ‘m erin.’

d00fc1016af7b87ee084672fb33c2592 f1354
Thijs (Olympia’89) & Marit (DOS’80)


Thijs van den Berg uit Lithoijen (16)
Bedo – Olympia’89/DOS’80 jongens B2 26-28.
‘Wat ik ervan vind dat ik de laatste Olympia-goal heb gemaakt? Een beetje speciaal ja. Het was een strafworp na de zoomer. We stonden met 26-27 voor, dus we hadden al gewonnen. Ik ben de vaste penaltynemer en deed een nepschot, zette zo de keeper op het verkeerde been en gooide de bal onder binnen.’

‘Ik handbal ook sinds mijn zesde of zevende bij Olympia, kom ook uit familie met veel handballers. Mijn vader en moeder hebben bij de KPJ gespeeld, mijn broer Bas zat bij Olympia tot hij ging studeren, net zoals mijn zus Kim en Anke, mijn andere zus, zit in de A. En natuurlijk vind ik het ook heel jammer dat het handbalseizoen al gestopt is.’ 

Deel dit artikel:

Deel met Facebook
Deel met WhatsApp
Deel met Twitter
Deel met Linkdin