Heren blijven in eredivisie: ‘Het voelt dubbel’

OSS – De nieuwe handbalfusievereniging Dynamico begint haar bestaan met de hoogste mannenploeg in de eredivisie. Dinsdagavond gaf de bond duidelijkheid over de gevolgen van de Coronacrisis op het restant van alle competities. Daaruit werd duidelijk dat de heren van nu nog Olympia’89/DOS’80 niet degraderen. Zonder de afgelasting hadden de rood-zwarten dat moeten afdwingen in de nacompetitie.

“Het voelt een beetje dubbel”, begint aanvoerder Erik Loeffen zijn reactie op het nieuws. “In de huidige tijd staat sport niet op de eerste plek, omdat de gezondheid van alles en iedereen het voornaamste is, maar voor ons is dit mooi nieuws.” De Macharense Ossenaar is blij dat het NHV snel een besluit heeft genomen. “Nu kunnen we toewerken aan een nieuw seizoen. Vanaf morgen kunnen we de zoektocht naar een nieuwe trainer weer intensiever oppakken, want nu kunnen we kandidaten duidelijkheid geven dat we volgend seizoen ook eredivisie spelen.”

De mededeling van de bond betekent een abrupt einde aan het trainerschap van Frans van Erp. “Maar die laten we niet zomaar vertrekken. Als het weer kan, gaan we ervoor zorgen dat we drie mooie jaren onder zijn leiding goed gaan afsluiten.”

De aanvoerder en zijn teamgenoten hadden handhaving liever zelf afgedwongen via de nacompetitie. “We hadden ook echt het gevoel dat we die gingen pakken. De terugkeer van Wout van Iperen had ons een enorme boost gegeven.” Trainer Frans van Erp beaamt de woorden van zijn neef. “Ik had ook het gevoel dat we het gingen redden. Het is jammer dat we op deze manier niet hebben kunnen laten zien dat we in de eredivisie thuis horen en dat we niet kunnen bewijzen dat we in het reguliere seizoen stappen hebben gemaakt.”

De trainer heeft ook een ‘raar onderbuikgevoel’. “Het is alsof ik een klus niet kan afmaken waar ik aan begonnen ben. Dit is een heel vreemde manier om het seizoen en mijn tijd als trainer van het eerste af te sluiten. Maar uiteraard ben ik blij dat de club in de eredivisie blijft. Ik denk dat de bond een heel moeilijk besluit moest nemen, met in elk scenario haken en ogen. En nu zijn er ook teams voor wie dit heel zuur uitpakt. Voor Bevo 2, de kampioen van de eerste divisie, is het een heel hard gelag dat ze nu niet promoveren.” 

Deel dit artikel:

Deel met Facebook
Deel met WhatsApp
Deel met Twitter
Deel met Linkdin