Verlies met ruime cijfers voor heren in de hofstad

DEN HAAG – Een dikke nederlaag in Den Haag voor de (incomplete) handballers van Dynamico. Uit bij WHC-Hercules werd het 29-16 na een ruststand van 16-9.

De Oss/Heesche formatie verzuimde om zich zo definitief veilig te spelen in de eredivisie. Er was eigenlijk maar één periode in de wedstrijd dat het spannend was, toen Dynamico de stand van 6-2 naar 6-7 bracht. Maar de thuisploeg rechtte de rug snel en ging van 7-8 naar 14-8. Dat was min of meer direct de beslissing van de partij in de hofstad. De ruime nederlaag was ook wel te verklaren doordat een groot aantal vaste waardes ontbrak dit duel. Invaller Kevin van Erp viel positief op met zes doelpunten.

Volgende week is de thuiswedstrijd tegen Houten, de nummer twee, normaal gezien een te hoge horde om punten te kunnen pakken. De uitslagen onderin zijn op diverse manieren te interpreteren. Maar hekkensluiter V&L pakte in elk geval de laatste strohalm door EHC te verslaan en heeft nog een relatief makkelijk programma.

Het gevoel bij Dynamico blijft dat één zege volstaat voor handhaving. Daar zijn na Houten nog drie mogelijkheden voor: Havas (14/5) en V&L (21/5) uit, en als laatste het thuisduel met Hellas op woensdag 25/5.

WHC-Hercules – Dynamico 29-16 (16-9). Scores Dynamico: Kevin van Erp 6, Merijn van Loon 3, Pim van Munster 2, Frank Loeffen 2, Harm van Iperen 1, Firouz Hosseini 1, Frennie Bens 1.

Deel dit artikel:

Deel met Facebook
Deel met WhatsApp
Deel met Twitter
Deel met Linkdin