Verslag: D1 wint toernooi na sterke comeback in ‘finale’

Dit weekeinde had de D1 na de zomervakantie het eerste toernooi, bij HMC in Raamsdonksveer. Een verslag van een succesvolle dag,

We waren als de D1 in de sterkste poule ingedeeld. De 1ste wedstrijd starten we om 11.00 uur tegen RHV uit Rijen en iedereen had er zeer veel zin in. Bijna iedereen was op tijd, op 1 na die zijn schoenen vergeten was en weer terug naar huis moest. Dus Bram V was een kwartiertje later. Na veel breaks te hebben gelopen was de eindstand na 25 minuten spelen 20-5 voor Dynamico.

De 2de wedstrijd was tegen Internos D1 uit Etten-Leur om 12.00 uur. Deze wedstrijd hebben ze goed gespeeld. In het begin ging het een beetje gelijk op maar uit eindelijk kwamen er weer wat breaks en werd de uitslag 11-7 voor Dynamico.

De 3de wedstrijd was tegen HMC D2. Ze hadden 2 uur rust gehad en dat was te merken. De snelheid zat er zeer goed in tijdens de eerste helft. Ruststand na 12 minuten was 17-3. Tijdens deze wedstrijd heeft iedereen uit het team gescoord. Zelf Bram R welke geblesseerd was maar toch de hele dag deed aanmoedigen heeft een penalty genomen en deze ging er ook in. Simon werd in de goal gewisseld omdat Joep even wilde keepen. Dit resulteerde in diverse breaks welke Simon deed afronden. Eindstand 25-7 maar dit konden er ook meer zijn. Het briefje met de uitslag was vol.

Om 16.00 uur stond de laatste wedstrijd op de planning. Dit was de wedstrijd tegen HMC D1. Deze wedstrijd was de ontknoping omdat HMC ook nog geen verliespunten had opgelopen. In de eerste helft ging het helemaal mis. Het verdedigen ging niet meer we lieten alles gebeuren wat resulteerde in een ruststand van 9-5 voor HMC D1. Na korte bespreking in rust en aangegeven dat ze de koppen niet moesten laten hangen zijn we gestart aan de 2de helft. Het werd snel 9-7 en ze begonnen er langzaam in te geloven. Het was een zeer zware wedstrijd met mooie doelpunten en reddingen aan beide zijdes maar we hebben toch de overwinning over de streep kunnen halen. Mooie steekpassen van Joep op Lars en Mats en de snelheid van Thowi heeft ervoor gezorgd dat de einduitslag 13-15 in het voordeel van Dynamico werd.

Dus al met al een zeer mooi toernooiwinst van de D1 bij het HMC toernooi in Raamsdonksveer.

Groetjes van een trotse coach,
Bjorn Fransen

Deel dit artikel:

Deel met Facebook
Deel met WhatsApp
Deel met Twitter
Deel met Linkdin