Heren 1: trainer weet na degelijke voorbereiding wat mogelijk is in nieuw seizoen

OSS – De heren van Dynamico hebben de voorbereidingsperiode erop zitten, althans qua wedstrijden. Nog drie trainingen te gaan en dan is volgende week zaterdag de ouverture, uit bij het Houten van goede bekende Vladan Mijalkovic.

Een van de oefenduels was tegen datzelfde Houten, een mix van hun heren 1 en heren 2. In de provincie Utrecht werd een partij van drie keer dertig minuten gespeeld. En die werd met goed spel gewonnen: 47-45. Dat zegt uiteraard niets over de competitiestart, net zoals de slechte thuispot tegen tweededivisionist Habo’95 van dinsdag. Na drie keer vijfentwintig minuten trok Dynamico maar net aan het langste eind: 26-25. Deze wedstrijd was eigenlijk een vreemde eend in de bijt, want bij de andere duels – uit tegen het Belgische Sporting Pelt 2 (24-23 zege) en het eveneens Vlaamse Achilles Bocholt 2 (23-31) – was het niveau ook zeker in orde.

Nieuwe trainer Damir Josipovic heeft zin in de competitie. Kan hij al een doelstelling formuleren? “Als iedereen gezond en fit blijft, dan denk ik dat we makkelijk in de middenmoot moeten kunnen eindigen. Ik denk dat we het menig team lastig kunnen maken dit seizoen.” Dat kan hij onderbouwen. “Kwantitatief is het prima. We hebben voldoende spelers die het eredivisieniveau aankunnen, ik kan zonder zorgen doorwisselen. En kwalitatief is het ook een brede groep, de spelers ontlopen elkaar niet veel. Het enige wat we missen, zijn echte leiders in de dekking en de aanval.”

Met dat in het achterhoofd heeft Damir besloten om gebruik te maken van het aanbod dat Harm van Iperen hem deed. Hij nam vorig seizoen afscheid, maar zei ook dat als de trainer hem nodig had, hij er toch over na wilde denken om door te gaan. “Ik kan hem erg goed gebruiken met zijn ervaring en leiderschap, met name in de verdediging. En het is natuurlijk geweldig ook hoe hij op elke bal duikt.”

Damir kan kort zijn over de nieuwkomers, Gjorge Bancaliski en keeper Lennart de Bever. Die hebben hun plekje snel weten te vinden in het team. “Lennart keept prima, hij is een welkome aanvulling. En Gjorge doet het ook goed, prachtig om te zien hoe toegewijd hij is aan deze sport.”

Op de foto: Harm van Iperen, die toch beschikbaar blijft voor heren 1.

Deel dit artikel:

Deel met Facebook
Deel met WhatsApp
Deel met Twitter
Deel met Linkdin