Voorzitter Jan-Paul is trots hoe dynamisch Dynamico is en hoe iedereen zich wil blijven verbeteren

Twee jaar oud is Dynamico nu. En door corona was het nooit saai, al lijkt het de afgelopen maanden steeds rustiger te worden. Een mooi moment om de balans op te maken met voorzitter Jan-Paul Langens (op de foto tijdens de huldiging van de jongens B als Nederlands kampioen).

Hoe leuk is het eigenlijk om voorzitter van Dynamico te zijn?
“Heel leuk! Ik proef op alle gebieden enthousiasme, zie ook dat we vooruitgang boeken. Sportief, maar ook organisatorisch. Dat maakt me heel trots. Met terugwerkende kracht denk ik dat we een goede clubnaam hebben gekozen, want ik vind Dynamico ook een heel dynamische vereniging. En ik wil ook gezegd hebben dat we een heel leuk bestuur hebben waar veel wordt opgepakt en waar  iedereen elkaar mooi aanvult.”

Beschrijf eens de status van de vereniging.
“Eigenlijk heb ik dat in mijn vorige antwoord al een beetje gezegd, maar ik denk dat we er op veel vlakken beter voor staan dan twee jaar geleden bij de oprichting. Met Taakie brengen we nu in beeld wie welke vrijwilligerstaak kan doen in de toekomst, we hebben vertrouwenspersonen aangesteld, dankzij het Rabo-begeleidingstraject en contacten met SEC Oss hebben we onder meer stappen gezet op sponsor- en technisch gebied. En ik heb het idee dat door het eredivisiehandbal van onze heren we in korte tijd een bekende club zijn geworden voor het NHV. Wat ik ook ontzettend leuk vind: de meiden B die na de zomer ook landelijk gaan spelen.”

(tekst gaat verder onder de foto) 

e63e2177 3bba 4ed7 8812 57354f101a77
Jan-Paul is trots op de meiden B1 die landelijk gaan spelen.

Zo klinkt het alsof er geen zorgen zijn.
“Dat is ook weer niet helemaal waar. We hebben als bestuur één grote zorg, namelijk het ingevuld krijgen van alle taken die bij een vereniging horen. Ik generaliseer nu een beetje, maar steeds meer leden gaan er vanuit dat alles wel geregeld wordt. Dat is in de praktijk niet zo. Er zijn best wel wat mensen in de club die heel veel moeten doen omdat we zo’n klein clubje vrijwilligers hebben. Dat is niet goed. Qua financiën: daar zetten we flinke stappen in, en ik heb het vertrouwen dat we daarin ook steeds meer gaan bereiken.”   

Merk je ooit nog iets van twee bloedgroepen?
“Nee, eigenlijk niet, en dat is best knap omdat we door corona een rare start hadden. Als ik het al hoor, dan is het gekscherend bedoeld. Ik heb het gevoel dat we echt één vereniging zijn zonder tweespalt: in teams, in commissies, in het bestuur. Dat verwondert me best, zo snel dat het gaat. Maar op dat vlak hebben we nog wel een verre toekomstwens.”

We zijn nu te versnipperd om het familiaire gevoel te krijgen als vereniging in totaliteit

En dat is?
“Een gezamenlijke plek voor de hele club. Dat hoor je vaak terug en ik zie dat zelf ook zo, zeker als je zoals laatst zo’n geweldig clubfeest hebt. Dat blijft een langetermijndoelstelling, eentje waarvoor we geduld zullen moeten hebben. We zijn nu te versnipperd om het familiaire gevoel te krijgen als vereniging in totaliteit, en dat is natuurlijk het mooiste: als alle teams en leden zich met elkaar verbonden voelen in plaats van alleen met de mensen die je vaak ziet.”

En word je vaak aangesproken door de leden als je in de sporthal bent?
“Nou, aan onze bekendheid moeten we nog wel werken. Daarom zijn we ook zaterdag pannenkoeken wezen bakken bij het jeugdkamp en hebben we meegedaan met het glow-in-the-darkhandbal. En bij alle kampioenschappen is een bestuurslid geweest om de ploegen in het zonnetje te zetten. Dat zijn kleine stapjes, maar zo willen we laten zien dat we toegankelijk zijn, en dat je bij opmerkingen altijd bij ons terecht kan.”

(tekst gaat verder onder de foto) 

jp
Jan-Paul twee jaar geleden bij het ondertekenen van de oprichtingsakte.

Wat zijn de belangrijkste doelstellingen voor volgend seizoen?
“Datgene wat we met het dubbele Rabo-traject bedacht hebben, uitbouwen en verder in de praktijk brengen. Zeg maar professionaliseren, dat we meer kunnen bieden aan de leden. Dat gaat altijd gepaard met extra inspanningen. Ik noemde het eerder: mooi dat de meiden B landelijk gaan spelen, maar dat betekent wel dat we een extra bondsscheidsrechter moeten leveren. Dat wordt misschien niet zo gerealiseerd, het is heel belangrijk dat we dat kunnen doen zo. Dat is ook professionaliteit.”

Kunnen de leden met een gerust hart vakantie vieren?
“Ja hoor, ga maar lekker genieten. Het is fijn dat we de laatste maanden gewoon hebben kunnen draaien, ik heb goede hoop dat we ook normaal kunnen opstarten en dat we nu een seizoen tegemoet gaan waar corona geen enkele invloed op heeft.”

Deel dit artikel:

Deel met Facebook
Deel met WhatsApp
Deel met Twitter
Deel met Linkdin