Dynamico heeft na aantrekken keeper en opbouwer herenselectie op peil

Lennart de Bever en Gjorge Bancaliski. Dat zijn de namen van de twee nieuwe aanwinsten van Dynamico volgend seizoen, waar (de ook al nieuwe) trainer Damir Josipovic gebruik van kan maken. De staf wordt ook uitgebreid met sportmasseur Henk van der Donk.

Lennart de Bever (19) komt over van de Doetinchemse eerstedivisionist Artemis’15. Hij zal de vacature invullen die Rik Horbach en Erwin van den Elzen achterlieten; samen met Paul van Iperen zal Lennart het keepersduo vormen. Hij kent Dynamico al een beetje door zijn broer Erik, die afgelopen seizoen Nederlands kampioen werd met de B-jeugd.

Gjorge Bancaliski (20) is een opbouwer uit Noord-Macedonië die onlangs naar Nederland verhuisde. Hij kwam uit op het tweede niveau in zijn vaderland, waar hij menig doelpunt maakte. Dat komt Dynamico goed uit, want de opbouwrij was kwantitatief mager bezet afgelopen seizoen.

Vast over uit de jeugd komen Nic Cornelissen Wenting, Jari van Vliet, Pim van Munster, Bart Hanenberg, Firouz Hosseini. Hetzelfde geldt voor Ruud van den Elzen, maar dan vanuit het tweede. Daartegenover staat het afscheid van de twee eerder genoemde keepers en Harm van Iperen, die allemaal stoppen op het hoogste nationale niveau.

De ploeg geniet nu van een korte zomervakantie, maar begint 9 augustus weer met trainen en een aantal drieluiken buitenshuis. Donderdag 1 september is er een oefenwedstrijd thuis in Oss tegen Habo’95. De competitie begint 9 dagen later met een uitwedstrijd tegen het Houten van oud-trainer Vladan Mijalkovic. Het speelschema van de heren is nog niet definitief, maar de verwachting is dat dat niet lang zal duren e dat er weinig verandert.

Deel dit artikel:

Deel met Facebook
Deel met WhatsApp
Deel met Twitter
Deel met Linkdin